sreda, 19. jun 2019.

Jubilarni memorijalni turnir u malom fudbalu u Zemunu

U znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja, od 20. juna do 3. jula biće održan jubilarni, dvadeseti Memorijalni turnir u malom fudbalu na sportskim terenima Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta” u okviru projekta „Leto u Batajnici”, saopštavaju iz Gradske opštine Zemun.

Pored Gradske opštine Zemun, organizatori ove manifestacije su MZ „Batajnica”, Omladinski sportski savez Zemuna i Turističko-kulturni centar „Zemun”.

Turnir će biti otvoren u 18 sati, posle čega će se odigrati revijalno-takmičarske utakmice najmlađih učesnika, sedmogodišnjaka iz fudbalskih klubova „Zemun”, BSK, „Omladinac” iz Novih Banovaca i Škole fudbala „Čanković” iz Batajnice. 

Za nadmetanje u pet kategorija (petlići, pioniri, kadeti, seniori i veterani) prijavljeno je više od 70 takmičarskih ekipa iz više gradova, a biće održan i turnir u ženskoj konkurenciji.

Tradicionalni, Memorijalni turnir u malom fudbalu prvi put je održan 1999. godine i tokom dve nedelje bio je prilika za odavanje pošte žrtvama NATO bombardovanja, druženje, nadmetanje i sklapanje prijateljstava.