petak, 12. jul 2019.

Vesić: Beograd za vikend domaćin „FIBA 3x3 Challenger” takmičenja u basketu

Beograd će predstojećeg vikenda biti domaćin „FIBA 3x3 Challenger” takmičenja u basketu ispred „Štark arene”, i to je prava prilika da Srbija još jednom pokaže da je zemlja košarke, istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Vesić je dodao da se nada da će takav turnir, koji se prvi put održava u našoj zemlji, postati tradicija. 

– Izrazio bih zadovoljstvo što posle ženskog Evropskog prvenstva u košarci imamo još jedno takmičenje kod nas. Košarka, kao osnova basketa, uvek je dobrodošla u Srbiju i bitan nam je sport – rekao je Vesić i pozvao Beograđane da pruže podršku srpskim ekipama.

On je poručio da je predstojeći turnir najveće takmičenje takve vrste na svetu i da mu je drago što će se održati u prestonici Srbije. 

– Imamo najbolji tim na svetu, Novi Sad, ali i reprezentaciju. Basket se brzo razvija u svetu, postao je olimpijski sport, što je prilika i da osvojimo medalju. Iskazali smo želju da budemo domaćini jer želimo da doprinesemo popularizaciji ovog sporta koji se ubrzano razvija – rekao je Vesić, uz konstataciju da Srbija želi da ulaže u sport u kome je veoma uspešna.

Reprezentativac Dejan Majstorović je zahvalio Gradu Beogradu što će biti domaćin tako velikog takmičenja. 

– Presrećni smo što možemo da igramo turnir iz tako značajne serije u Srbiji. Donosi nam puno bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre, odnosno veliku šansu za plasman – poručio je Majstorović.

Direktor turnira Nikola Koprivica naglasio je da mu je velika čast što će Beograd biti prvi put organizator tako značajnog takmičenja.

– To je nagrada za momke koji uspešno reprezentuju Srbiju. Trudili smo se da napravimo najveći „Challenger” na svetu, a ništa od toga ne bi bilo bez podrške Grada Beograda – rekao je Koprivica, koji je dres uručio Goranu Vesiću.   

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda, „FIBA 3x3 Challenger” se održava u subotu i nedelju na terenu kod „Štark arene”.