petak, 12. jul 2019.

Otvoreno novo dečje igralište u naselju Gaj u Barajevu

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević, direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević i predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović otvorili su danas novo dečje igralište i teretanu na otvorenom u naselju Gaj u Barajevu.

Petronijević je tom prilikom istakao da ova gradska vlast ispunjava obećanja data građanima, kao i da je ovo prilika da se još jednom pokaže da za njih ne postoje građani prvog i drugog reda. 

– Ovakvo igralište postoji i na Tašmajdanu i u drugim delovima grada, a evo sada i u naselju Gaj u opštini Barajevo. Izgrađeno je po najvišim standardima, a koštalo je oko 6,2 miliona dinara. Građani su zadovoljni, a mi nastavljamo da radimo ono što smo i obećali – rekao je Petronijević.

On je dodao da su, kada su pre pet godina preuzeli da rade ovaj posao, obećali da  svako naselje, svako mesto u gradu Beogradu dobije jednake uslove za život i apelovao na sugrađane da čuvaju ovo igralište.

– Nova i modrena igrališta gradićemo i u drugim naseljima u Barajevu, ali i u Ripnju, Busijama i drugim delovima grada. Ne postoje ni građani niti naselja prvog i drugog reda, svi smo mi Beograd. Kao što ćemo kanalizaciju imati u celom Beogradu, mi jednako ulažemo u infrastrukturu gde god je to potrebno – rekao Petronijević, dodajući da Grad Beograd ima odličnu saradnju sa Opštinom Barajevo.

Predsednik ove opštine Slobodan Adamović istakao je da je upravo izgradnja ovog igrališta dokaz da je cilj da se stvore bolji uslovi za život svih građana, posebno najmlađih.  

– Iskoristio bih priliku da zahvalim Gradu Beogradu, kao i JKP ,,Zelenilo – Beograd”, koje je u izuzetno kratkom roku uradilo ovo igralište po svim evropskim, svetskim standardima, po najvišim kriterijumima bezbednosti za našu decu. Nadam se da ćemo uspeti da izgradimo ovakva ili slična igrališta u svim naseljima u našoj opštini i zato sugrađane molim za malo strpljenja. Trudićemo se da sva deca u Barajevu dobiju ovakva mesta za igru – rekao je Adamović.

Novo igralište i teretana na otvorenom završeni su za 70 dana, a pored sprava za igru i teretanu, igralište je popločano sigurnosnom gumenom podlogom i ograđeno. Prostor je oplemenjen novim sadnim materijalom, postavljene su i nove klupe i betonske đubrijere.