petak, 12. jul 2019.

Nova donacija „Parking servisa“ beogradskim porodilištima

Javno-komunalno preduzeće „Parking servis“ završilo je drugi ciklus akcije „Bebi parking mesto“ potpisivanjem ugovora i uručenjem medicinske opreme beogradskim porodilištima. Ove godine GAK „Narodni front“ dobila je pet kardiotokografa (CTG), Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS instrumente za histeroskopske intervencije i Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zvezdara“ dobila je devet kontejnera za sterilizaciju hirurških instrumenata i tekstila.

Svečanosti u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije prisustvovali su predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković, pomoćnik direktora KCS prof. dr Jovica Milovanović.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović zahvalila se direktoru „Parking servisa“ na donaciji ovog preduzeća, koje prednjači u svojoj društvenoj odgovornosti u odnosu na druge i rekla da se nada da će biti dobar primer ostalima.

Direktor JKP „Parking servis“ Beograd Andrija Čupković izjavio je da je današnja donacija mala stvar koju radi u odnosu na ono koliko je ginekološkim klinika zaista potrebno.

- Ovo je naša omiljena akcija, uz naravno i akciju „Đačko parking mesto“. Sledeće nedelje obeležavamo „bebi“ parking mesta i kod KBC „Zemun“, tako da će od sledeće godine i ovo porodilište dobijati donaciju od „Parking servisa“. U narednim mesecima Grad Beograd će postaviti potapajuće stubiće ispred GAK „Narodni front“ i porodilišta u Višegradskoj, kako bi omogućio da se vozila hitne pomoći, sa majkama i bebama, što pre parkiraju i stignu do pomoći koja im je preko potrebna. Takođe, postavićemo potapajuće stubiće i na parking mestima rezervisanim za roditelje, koji dolaze po svoje bebe, a parkiranje će biti besplatno za njih. Još jednom apelujem na vozače da parkiraju vozila baš na ovim posebno obeleženim parking mestima – „bebi“ i „đačkim“, jer prihod od parkiranja ide porodilištima, odnosno osnovnim školama, koje su u njihovoj blizini – naglasio je Čupković.