petak, 26. jul 2019.

Gradonačelnik Radojičić ugostio ambasadora Rusije Bocan-Harčenka

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka. Dvojica zvaničnika razgovarala su o daljem unapređenju dobrih odnosa između Srbije i Rusije, odnosno Beograda i Moskve. 

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da upozna i ugosti novog ambasadora Ruske Federacije u Srbiji. 

– Razgovarali smo o bliskim odnosima i prijateljstvu Rusije i Srbije i složili se da je saradnja dveju zemalja na visokom nivou. Takođe je bilo reči o unapređenju postojeće saradnje u periodu koji je pred nama. Aleksandar Čepurin, prethodni ambasador Rusije, dao je veliki doprinos odličnoj saradnji između Rusije i Srbije, ali i Beograda i Moskve, a nema sumnje da ćemo i sa gospodinom Bocan-Harčenkom imati odličnu saradnju u oblastima kulture, ekonomije, privrede, sporta, ali i ostalim segmentima – rekao je Radojičić. 

On je dodao da je tokom njegovog nedavnog boravka u Moskvi bilo reči o daljem unapređenju saradnje između dva glavna grada, jer Moskva može da bude dobar primer za dalji razvoj Beograda. 

– Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin istakao je tada da su promene na bolje uvek moguće, kao i da veoma brzo mogu da se ostvare. U Moskvi sam imao priliku da vidim Zarjadje park, koji je nedavno uređen i jedan je od najlepših u ruskoj prestonici. Želimo da i mi napravimo park nalik njemu u Beogradu. U narednom periodu ćemo tražiti način da uređujemo naš grad na sličan način, jer je Moskva u ovom trenutku sigurno jedan od najlepših svetskih gradova – rekao je Radojičić i istakao da se raduje nastavku saradnje sa Bocan-Harčenkom. 

Ambasador Rusije u Srbiji naglasio je da je sastanak sa gradonačelnikom Beograda za njega bio jedan od prioriteta po dolasku na novu dužnost, pre svega zbog činjenice da se u prestonici Srbije oseća prijatno od prvog dana. 

– Ubeđen sam da je Beograd na dobrom putu da postane jedan od najlepših evropskih gradova, što u regionu već sada svakako jeste. Želimo da odnosi Beograda i Moskve daju najveći mogući doprinos daljem unapređenju odličnih odnosa između Srbije i Rusije. Postoji mnogo projekata u brojnim oblastima na kojima možemo da radimo i nema sumnje da ćemo nastaviti da ulažemo velike napore kako bi bili realizovani – rekao je Bocan-Harčenko.