sreda, 14. avgust 2019.

Izmene režima saobraćaja u pojedinim ulicama

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i uređenju ulica Džordža Vašingtona i Cara Dušana (deo između Bulevara despota Stefana i Francuske) od 16. avgusta do 7. novembra, doći će do promena u radu linija javnog prevoza od 16. do 26. avgusta koja će obuhvatiti polovinu raskrsnice Bulevara despota Stefana i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Trgu republike), kao i polovinu raskrsnice Takovske ulice i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Pančevačkom mostu), najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila sa linije javnog prevoza 5A („Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“ – Vukov spomenik) će kao i u prethodnom periodu saobraćati na trasi: terminus „Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović” – Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Francuska – Braće Jugović – Dečanska – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra – Vukov spomenik.

Vozila sa linije javnog prevoza 79 će u zoni radova saobraćati ulicama: terminus „Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović” – Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Venizelosova –Poenkareova – Cvijićeva – Dimitrija Tucovića i dalje redovnom trasom.

Tokom izvođenja radova u zonama raskrsnica Bulevara despota Stefana i Ulice Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Trgu republike) i ulica Takovske i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Pančevačkom mostu) doći će do zauzeća polovine kolovoza u zoni raskrsnica zbog čega će se vozila javnog prevoza kretati dvosmerno preostalom širinom kolovoza, pri čemu će biti primenjen sledeći režim rada linija javnog prevoza – privremeno se ukida trolejbuska linija 40 i umesto nje će saobraćati autobuska linija 40A na relaciji Zvezdara – Banjica 2, a linije 33 i 48 se vraćaju na svoje redovne trase.

Privremeno se izmešta stajalište „27. marta” (smer prema Pančevačkom mostu) za linije javnog prevoza 23, 40A i 77 na lokaciju koja se nalazi oko 30 metara posle raskrsnice sa Dalmatinskom ulicom, kao i stajalište „Džordža Vašingtona” (smer prema Pančevačkom mostu) za linije javnog prevoza 16, 27E, 32E, 35, 43, 58, 95, 96 na lokaciju koja se nalazi oko 45 metra nakon postojeće lokacije.

Tokom izvođenja radova na priključenju tržnog centra na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, od 15. avgusta do 2. septembra doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama  – faza 1 trajaće od 15. do 24. avgusta, a faza 2 od 25. avgusta do 2. septembra.

Tokom izvođenja radova u obe faze, vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način – vozila sa linije 20 će u smeru ka Mirijevu saobraćati redovnom trasom, dok će u smeru ka Velikom Mokrom Lugu saobraćati ulicama Mis Irbijevom, Križanićevom, Velikomoravskom, Vojislava Ilića i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 21A će u smeru ka Učiteljskom naselju saobraćati u skladu sa trasom definisanom u sklopu radova na Trgu republike (Vojislava Ilića, Mis Irbijeva...), dok će u smeru ka gradu saobraćati ulicama Mis Irbijevom, Križanićevom, Velikomoravskom, Vojislava Ilića i dalje u skladu sa trasom definisanom u sklopu radova na Trgu republike.

Tokom izvođenja radova u obe faze, umesto stajališta „Rimska”, vozila sa linije 20 će u smeru prema Velikom Mokrom Lugu koristiti stajalište „Rimska”, koje u postojećem režimu koriste vozila sa linija 19 i 29, dok će vozila sa linije 21A u smeru prema gradu koristiti privremeno stajalište „Vojislava Ilića 1” u Velikomoravskoj ulici, oko 30 metara ispred raskrsnice sa Ulicom Vojislava Ilića. Osim toga, tokom izvođenja radova u fazi 2 biće ukinuto stajalište „Rimska” za obe linije u smeru prema Učiteljskom naselju i Mirijevu.

Tokom izvođenja radova na izgradnji fekalne kanalizacije u Ulici majora Zorana Radosavljevića, od 17. avgusta do 15. oktobra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekreterijata za javni prevoz.

U tom periodu doći će do potpunog zatvaranja Ulice majora Zorana Radosavljevića, na delu od Ulice majke Jugovića (uključujući i samu raskrsnicu) do Ulice carice Jelene u naselju Batajnica.

Kako navode, linija 73 saobraćaće u smeru prema Batajnici trasom: Majora Zorana Radosavljevića – Stevana Dubajića – Kralja Radoslava – Vojvode Nikole Stanjevića – Matrozova – Batajnica (Železnička stanica), dok u smeru prema Zemunu: Carice Jelene – Jovana Brankovića – Save Grkinića – Vojvođanskih brigada – Braće Smiljanić – Majora Zorana Radosavljevića i dalje redovnom trasom.

Linija 702 ići će u smeru prema Busijama redovno, dok u smeru prema Batajnici ulicama Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada, Braće Smiljanića, Braće Savić, Kralja Radoslava i dalje redovnom trasom.

Linija 703 ići će u smeru prema Ugrinovcima redovno, dok u smeru prema Zemunu ulicama Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada, Braće Smiljanića, Majora Zorana Radosavljevića i dalje redovnom trasom.

Linije 706 i 706E saobraćaće u smeru prema Batajnici ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Stevana Dubajića, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanjevića, Matrozovom, Carice Jelene, Pukovnika Milenka Pavlovića i dalje redovnom trasom, dok u smeru prema Zemunu ulicama Pukovnika Milenka Pavlovića, Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada, Braće Smiljanića, Majora Zorana Radosavljevića i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća, kao i novouspostavljeno stajalište, „Batajnica (centar)” u Ulici Jovana Brankovića, na postojećoj poziciji međumesnog stajališta u zoni lokalnog vatrogasnog doma za linije 73, 702, 703, 706 i 706E.

Tokom izvođenja radova na pregledu i popravci tramvajske pruge u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 405a, od 17. do 19. avgusta od 00.30 do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova, tramvajske linije 6, 7 i 14 će saobraćati na skraćenoj trasi do stare okretnice.