sreda, 14. avgust 2019.

Gradonačelnik Radojičić se sastao sa šefom misije Saveta Evrope u Srbiji

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se danas sa šefom Misije Saveta Evrope u Srbiji Tobiasom Flesenkemperom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje Grada Beograda i Saveta Evrope.

Dvojica zvaničnika razgovarala su o zajedničkom projektu Saveta Evrope i Evropske unije u koji će u narednom period, zbog izuzetne dosadašnje saradnje, Grad Beograd biti direktno uključen. Reč je o projektu „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, faza II”, čiji je osnovni cilj da se unapredi funkcija ljudskih resursa u lokalnim samoupravama i osnaže kapaciteti zaposlenih daljim razvojem sistema stručnog usavršavanja. U narednom periodu, Savet Evrope će nastaviti da pruža podršku razvoju ljudskih resursa u 50 jedinica lokalne samouprave.

– Uključivanje Grada Beograda u ovaj projekat ima za cilj razmenu iskustava koja će doprineti poboljšanju ostvarivanja ljudskih prava na lokalnom nivou. Značajno je da Grad Beograd dalje produbljuje saradnju sa Savetom Evrope kroz važne projekte za sve građane. Razgovarali smo i o tome da se stavi poseban akcenat i na projekte koji su usmereni ka poboljšanju položaja Roma, kao i na oblast obrazovanja – rekao je Radojičić.

Flesenkemper je zahvalio Gradu Beogradu što je već 18 godina domaćin Kancelarije Saveta Evrope i ujedno predstavio aktivnosti koje ova kancelarija sprovodi.