sreda, 14. avgust 2019.

Besplatni turistički programi u Beogradu

Program „Leto u Skadarliji”, 16. avgusta od 19 časova, dočaraće boemski život Skadarlije na platou ispred Kuće Đure Jakšića i odvijaće se duž Skadarske ulice, saopštavaju iz Turističe organizacije Beograda.

Pesmom, igrom i anegdotama naši poznati glumci uvešće sve prisutne u istoriju boemske četvrti na autentičan i humorističan način.

Beograđani i svi gosti grada moći će da uživaju u mini-koncertu orkestra Zorana Brankovića Centar za hitne popravke raspoloženja na Cvetnom trgu 16. avgusta od 19 časova.

Turistička organizacija Beograda organizovaće i besplatan turistički obilazak kulturno-istorijske celine Kosančićev venac 17. avgusta u 18.30 časova, sa polaskom na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac.

Obilazak će obuhvatiti brojna zdanja koja imaju status spomenika kulture na Kosančićevom vencu, među kojima su Saborna crkva, Konak kneginje Ljubice, zgrade Umetničke škole i Patrijaršije, najstarija kafana u Beogradu, Kuća Mike Alasa, Kuća Olje Ivanjicki i mnoge druge. 

Zbog ograničenog broja mesta, prethodne prijave su obavezne na: igrgic@tob.rs.

Koncert Centra za hitne popravke raspoloženja održaće se od 19.30 časova, a nastupiće i Biljana Petković, Relja Trudić i Zoran Branković. Na repertoaru je muzika iz domaćih filmova, serija i predstava.

 U cilju popularisanja srpske tradicije i nematerijalnog kulturnog nasleđa, Turistčka organizacija Beograda i Muzej grada Beograda će 18. avgusta u 14 časova predstaviti novi turistički program, osmišljen da dočara porodičnu svetkovinu – slavu.

Tom prilikom, gosti će tokom programa iskusiti doživljaj gosta na slavi u autentičnom ambijentu Konaka kneginje Ljubice, gde će kostimirani glumac u ulozi domaćina dočekati posetioce i upoznati ih sa obeležjima i simbolima slavskog rituala, uz posluženje žitom, slavskim kolačima i kafom.