ponedeljak, 19. avgust 2019.

Gradonačelnik Radojičić: Svi treba da iskoriste prednosti novog auto-puta „Miloš Veliki”

Gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić ističe da smo danas nakon otvaranja auto-puta „Miloš Veliki” u prilici da vidimo značaj ovakve investicije.

– Već danas nakon otvaranja auto-puta u prilici smo da vidimo značaj ove investicije. Značaj se pre svega ogleda u povezivanju Beograda sa Zapadnom Srbijom na jedan efikasiniji i bezbedniji način. Posebno je važno što će deo ovog auto-puta biti deonica od Obrenovca do Surčina čija je izgradnja pri kraju – rekao je Radojičić. 

Radojičić dodaje da na deonici koja je sinoć puštena u saobraćaj, već danas prolazi veliki broj vozila, u oba pravca, da svi treba da iskoriste prednosti novog auto-puta Milioš Veliki, a posebno naglašava značaj juče potpisanog ugovora za deonicu Novi Beograd - Surčin.

– Moram posebno da izdvojim juče potpisan ugovor za deonicu Novi Beograd - Surčin. Ta deonica će imati veliki značaj za Grad Beograd, imaćemo znanto brži protok saobraćaja što će bitno uticati na bolju organizovanost saobraćaja u glavnom gradu. Deonica Novi Beograd – Surčin će se uklopiti u opšte unapređenje saobraćaja u Gradu Beogradu, što je jedan od prioriteta ove gradske vlasti. 

Gradonačelnik zaključuje da ovakve investicije pre svega doprinose daljem privrednom razvoju dve beogradske opštine sa velikim potencijalom, Surčina i Obrenovca.

– Poslednjih godina ove dve beogradske opštine ostvaruju dobre rezultate po pitanju privlačenja investitora, smanjenja nezaposlenosti, povećanja kvaliteta života građana. Njihov potencijal biće na pravi način iskorišćen po završetku auto-puta od Novog Beograda do Obrenovca. Činjenica da će Surčin, sa završetkom Koridora 10 i 11 imati čak tri auto-puta, otvara mogućnost za sve veću zainteresovanost stranih investitora i sve veći protok ljudi i robe kroz ove opštine. Cilj nam je da građani svih opština, bilo gradskih ili prigradskih, imaju jednake uslove za kvalitetan život – zaključuje gradonačelnik Radojčić.