petak, 23. avgust 2019.

Karađorđeva ulica se zatvara za vikend, apel građanima da izbegavaju ovaj potez

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je gostujući u Jutarnjem programu TV „Prva” da je za predstojeći vikend, tačnije od večeras do ponedeljka, Karađorđeva ulica zatvorena za saobraćaj i apelovao na građane da izbegavaju ovaj potez.

On je precizirao da je zatvorena Karađorđeva ulica, od Hercegovačke i Bulevara vojvode Bojovića, a zatim i spust sa Brankovog mosta i Crnogorska ulica, koja će biti zatvorena dva dana duže od ostalih odnosno i u ponedeljak i utorak.

– Pop Lukina neće biti zatvorena, već samo deo Crnogorske, od Pop Lukine do Karađorđeve. Takođe, zatvoren će biti deo Pariske, od Kneza Sime Markovića do Karađorđeve. Trenutno je stavljen prvi sloj asfalta, doke će za vikend biti urađeni i drugi slojevi. Ovo potpuno zatvaranje ulice za saobraćaj bilo je neophodno zbog završavanja instalacija vodovoda, elektromreže i kontaktne mreže, kako bi 1. septembra sve bilo spremno za otvaranje u punom profilu – rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, ova zatvaranja su potrebna jer će i Crnogorska ulica, odnosno deo koji vodi ka Karađorđevoj biti potpuno rekonstruisan sa skidanjem sloja asfalta.

– Kada Crnogorska bude zatvorena, građani će moći da se spuste iz Ulice Kraljevića Marka u Karađorđevu – objasnio je pomoćnik gradonačelnika. 

On je istakao da će sve biti spremno 1. septembra za saobraćaj, koji će neometano funkcionisati od tog datuma.

– Obećali smo i to ćemo ispuniti. Ovde će od 1. septembra saobraćaj funkcionisati u punom profilu. Izvođači se veoma trude i rade u punom kapacitetu. Kada se ova saobraćajnica otvori, ovaj deo grada će se rasteretiti i „otčepiti” – zaključio je Mladenović.