petak, 23. avgust 2019.

Gradonačelnik Radojičić: Voda u Beogradu visokog kvaliteta, neće biti problema sa vodosnabdevanjem

Voda u Beogradu je visokog kvaliteta, zadovoljava sve standarde i uprkos visokim temperaturama i pojačanoj potrošnji, neće biti problema sa vodosnabdevanjem, poručio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić prilikom obilaska pogona za proizvodnju vode „Makiš”.

Obilasku ovog dela JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” prisustvovali su i direktor ovog preduzeća Dragan Đorđević i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Radojičić je istakao da je registrovana povećana potrošnja vode, što je uobičajeno za ovo doba godine, i naveo da se prema podacima kontrolnog centra, to posebno odnosi na period posle 18 sati i prigradska naselja.

– Voda je jedan od najznačajnijih resursa 21. veka prema kom se moramo odgovorno ponašati. Toga, kao društvo, moramo biti više svesni i racionalno koristiti vodu. Za zalivanje bašte ne treba koristiti vodu za piće, naročito u ovom periodu kada su povećane potrebe za njom – istakao je gradonačelnik.

On je istakao da je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” angažovalo sve kapacitete i zahvalio direktoru i zaposlenima što su i u vrelim danima omogućili kvalitetno snabdevanje vodom.

Gradonačelnik Radojičić je naveo da je poseban utisak na njega ostavila fabrika „Makiš dva”, koja je potpuno automatizovana.

– Ovde je procedura u mnogim segmentima specifična i služi kao uzor mnogim evropskim gradovima. Veoma dobar utisak ostavila je i kontrola kvaliteta vode koja se radi na visokom nivou, a samo u ovoj laboratoriji se radi više od 12.000 analiza. Postoje četiri nivoa kontrole kvaliteta, tako da je poruka Beograđanima da imamo sjajnu vodu koja zadovoljava sve potrebne standarde – pojasnio je Radojičić.

On je zahvalio zaposlenima u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, direktoru ovog preduzeća i njegovim saradnicima, jer, kako je naveo, rade odgovoran posao na svetskom nivou.