petak, 23. avgust 2019.

Alternativni pravci zbog zatvaranja Karađorđeve ulice

Karađorđeva ulica biće zatovorena za saobraćaj od 24. do 26. avgusta, kako bi se uradili kvalitetni završni slojevi prilikom asfaltiranja, rekao je za Jutarnji program RTS-a gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš. 

Prema njegovim rečima, potez od Hercegovačke ulice do Velikog stepeništa biće zatvoren, što uključuje delove Pariske, Bulevara vojvode Bojovića i Crnogorske ulice.

– Saobraćajnom signalizacijom biće obezbeđena i obeležena cela zona, koja će biti zatvorena, te apelujemo na građane da u ovom delu dok traju radovi koriste alternativne pravce. Na terenu će biti pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i radnici koji će usmeravati građane – pojasnio je Glavaš.

Kako je naglasio Glavaš, građani će moći da koriste Travničku ulicu i Ulicu braće Krsmanovića, koje će biti „slepe” i slobodne za dvosmerni saobraćaj. 

– Takođe, od Bulevara vojvode Bojovića, tačnije od izlaza iz Beton hale do Karađorđeve ulice, saobraćaj će biti preusmeren na dvosmerno kretanje. Kretanje će biti preusmereno i na Ulicu Gavrila Principa ka kružnom toku Hercegovačke ulice i dalje ka Starom savskom mostu – poručio je on i dodao da se gužve očekuju i zbog povratka građana sa godišnjih odomora, ali da će saobraćajna policija svakodnevno biti na terenu.

Glavaš je rekao da će obećanja biti ispunjena i da će saobraćaj u Karađorđevoj ulici krenuti 1. septembra, što će rasteretiti ovoj deo grada.

– Otvorićemo za motorna vozila Karađorđevu ulicu, zatim ulice koje su uz Ulicu 27. marta, Ulicu Marijane Gregoran, a zatim i jedno po jedno gradilište, kako bi se saobraćaj stabilizovao u celoj prestonici – zaključio je on.