petak, 23. avgust 2019.

Nikodijević otvorio obnovljeni košarkaški teren u okviru akcije „Sto terena za jednu igru”

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenica predsednika Opštine Vračar Radmila Sarić i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević svečano su večeras otvorili obnovljeni košarkaški teren u Čuburskom parku posvećen  „Zlatnim momcima” – osvajačima zlatnih medalja na svetskim prvenstvima.

Događaju je prisustvovala sekretarka za sport i omladinu grada Beograda Dragana Belojević, proslavljeni košarkaši Žarko Paspalj i Nikola Lončar, predstavnici kompanije Mocart - koja je donirala sredstva za obnovu terena, kao i veliki broj poklonika košarke.

Nikodijević je istakao da je divno da se, u susret Svetskom prvenstvu u košarci, jedan teren posveti našim zlatnim generacijama i zahvalio se kompaniji Mocart na društvenoj odgovornosti.

–Mi smo u zajedničkoj misiji kako bi deci Beograda obezbedili što više terena i mesta za rekreaciju i sportske aktivnosti. Takođe cilj Grada Beograda je da ohrabruje društveno odgovorne kompanije da podrže školski sport, da zajedno obnavljamo sportsku infrastrukturu u opštinama i na taj način popularišemo zdrave životne navike kod najmlađih – ukazao je Nikodijević.

On je dodao da se samo upornim i doslednim ulaganjem u sportski podmladak može obezbediti da će i buduće generacije donositi medalje i nizati uspehe na najvećim svetskim takmičenjima. Takođe je podsetio da je Grad Beograd ove godine izdvojio više sredstava za školski sport i rekreaciju, kao deo strategije da se što više dece aktivno bavi sportom.

Radmila Sarić se takođe zahvalila kompaniji Mocart jer je u sklopu akcije obnove 100 terena u Srbiji uvrstila i opštinu Vračar.

–Vračar voli košarku, ona se neguje u školskim dvorištima i parkovima. Vračar jeste zaslužio ovakav košarkaški teren koji će biti mesto susreta svih generacija – navela je Sarić.

Rakočević se zahvalio društveno-odgovornoj kompaniji Mocart što su omogućili deci da uživaju u košarci i izrazio očekivanje da će još puno trena biti obnovljeno širom Srbije.

Sportski teren u Čuburskom parku obnovljen je u okviru akcije ,,Sto terena za jednu igru”. Otvaranju je prethodila revijalna utakmica mladih selekciija KK Radnički, takođe bravurama najboljeg basketaša na Balkanu Nemanje Trikija Blažića, kao i nastupom grupe THCF, čijom će se pesmom bodriti reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.