nedelja, 25. avgust 2019.

Od 1. septembra za saobraćaj otvorena Karađorđeva ulica, Trg republike, Topličin venac i raskrsnice u Takovskoj ulici i Bulevaru despota Stefana

Urađen je asfaltni sloj u Karađorđevoj kod raskrsnice ulica Pariske i Sime Markovića. Trenutno se radi deo ulice do Brankovog mosta i da bi ovakvi radovi bili izvedeni, neopphodno je bilo da se zatvori ulica na dva dana, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović za RTS.

On je naglasio da će Karađorđeva i danas biti zatvorena, dok će već od sutra biti vraćena na prethodni režim, što znači prohodnost ulice za saobraćaj od Brankovog mosta do Pariske ulice.

– Crnogorska ulica, koja se spušta od Brankovog mosta ka Karađorđevoj, još dva dana će biti zatvorena, jer se radi kompletna rekonstrukcija – rekao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je najavio da će Karađorđeva od sledećeg vikenda, to jest od 1. septembra biti puštena za saobraćaj u punom profilu i da će naknadno biti uređeni trotoari.

– Ovom ulicom će već od sledećeg vikenda saobraćaj u punom profilu biti pušten, a to znači da će biti otvorene za saobraćaj trake za putna vozila i šine za tramvaje. Osim Karađorđeve ulice, od 1. septembra za saobraćaj će u punom profilu biti pušteni i Trg republike, Topličin venac, raksrsnica Takovske sa Ulicom 27. marta, zatim raskrsnica Bulevara despota Stefana i Džordža Vašingtona, a već je puštena u rad raskrsnica Starine Novaka sa Ulicom kraljice Marije – precizirao je on.