petak, 6. septembar 2019.

Na Voždovcu će biti rešen problem kanalizacije zahvaljujući nacionalnom investicionom planu

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić predao je zahtev za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže za naselja Jajinci 1 i 2 i Kumodraž 1 i 2, u ukupnoj dužini oko 70 kilometara, koja će obuhavatiti više od 370 ulica, saopšteno je iz ove opštine.

Savić je istakao da je opština uradila projekat, a zahvaljujući Nacionalnom investicionom planu, koji je predstavio predsednik Aleksandar Vučić, dobijena je mogućnost da taj projekat i bude realizovan. 

– Zahteve za realizaciju predali smo ministru finansija Siniši Malom, koji je odvojio vreme i došao lično da se uveri kako teku radovi, da porazgovara sa građanima, čuje koliko je važno da ovaj projekat realizujemo i ja mu na tome veoma zahvaljujem – rekao je predsednik opštine.

On je poručio da će biti urađen i projekat primarne i sekundarne kanalizacije i u ostalim voždovačkim naseljima, kako bi se rešio višedecenijski problem. 

– Zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji finansija i odgovornoj politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stvoreni su uslovi da se u narednih nekoliko godina potpuno promeni lice i Beograda i Srbije – zaključio je Aleksandar Savić.