ponedeljak, 9. septembar 2019.

Veličanstven doček srpskih zlatnih odbojkašica

Grad Beograd organizovao je večeras doček za srpsku odbojkašku reprezentaciju povodom osvajanja zlatne medalje na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Turskoj. Naše zlatne odbojkašice, selektora i članove tima dočekali su gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević. 

Nakon prijema, naše odbojkašice i stručni tim pozdravili su nekoliko hiljada okupljenih građana, po tradiciji sa balkona Starog dvora.
Selektor Zoran Terzić uputio je reči zahvalnosti Beogradu, Srbiji i čitavom svetu, koji prati i voli srpsku odbojku. 

– Ovaj balkon je san svake od devojaka koje su ovde i svake devojčice koja počinje da igra odbojku, i to zbog svih vas koji dolazite da nas podržite i čiju neizmernu ljubav osećamo – poručio je Terzić.

Terzić, koji iza sebe ima osamnaest odličja, ocenio je da je finale bilo veoma teško jer je brojna domaća publika u Turskoj, njih čak 14 hiljada, navijala za svoju reprezentaciju, ali da je pobeda u takvim uslovima još „slađa”.

Naše odbojkašice redom su zahvalile navijačima na podršci, naglašavajući emotivnost ovakvih trenutaka i izražavajući nadu da će se na balkonu Starog dvora slaviti i olimpijsko zlato. 

Kapitenka reprezentacije Maja Ognjenović je istakla da je naći reči zahvalnosti „pet puta teže nego igrati protiv Turkinja pred 14 hiljada ljudi”.

– Hvala vam na najvećoj podršci i ljubavi koju osećamo, ma koliko da smo daleko. Vidimo se sledeće godine na istom mestu – poručila je Maja Ognjenović. 

U zabavnom programu nastupili su Dejan Petrović sa svojim trubačkim orkestrom i Hor „Čarolija”.