utorak, 10. septembar 2019.

Promocija Beograda u Moskvi i Sankt Peterburgu

Turistička organizacija Beograda će od 10. do 12. septembra učestvovati na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi „Leisure” gde će pod okriljem Turističke organizacije Srbije predstaviti ponudu naše prestonice za turiste iz Rusije.

Prema podacima Sekretarijata za upravu Grada Beograda – sektora statistike, broj gostiju iz Rusije je od početka godine u porastu za 31 odsto u dolascima i za 37 odsto u broju ostvarenih noćenja u našem gradu u odnosu na isti period prošle godine. Broj ruskih turista u julu bio je za 27 procenata veći, a ostvarena noćenja za 33 odsto u odnosu na jul prošle godine, što potvrđuje značaj poslovnih aktivnosti na ovom turističkom tržištu.

Tokom sajamskog nastupa, na štandu Srbije u Moskvi biće organizovana prezentacija turističke ponude Beograda, Srbije i ostalih destinacija izlagača iz naše zemlje. Ova prezentacija namenjena je ruskim agencijama, turoperatorima, asocijacijama i medijima, a na štandu će biti organizovana i degustacija srpskih vina.

Po završetku sajma u Moskvi, promocija će biti nastavljena u Sankt Peterburgu, gde će na posebnom promotivnom događaju u hotelu „Crowne plaza Ligovski” predstavnici turističke privrede Sankt Peterburga imati prilike da se bliže upoznaju sa aktuelnom turističkom ponudom Beograda i Srbije.

Prezentaciju Beograda održaće Slobodan Unković, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda.