utorak, 10. septembar 2019.

Gradonačelnik Radojičić primio u oproštajnu posetu ambasadora Skata

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kajla Skata. Na sastanku u Starom dvoru izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog uspešne saradnje između dva zvaničnika i dve institucije u prethodnom periodu, kao i uverenje da će se ona nastaviti.

Gradonačelnik Radojičić je zahvalio ambasadoru Skatu na projektima koje je Ambasada SAD realizovala za vreme njegovog mandata u Beogradu.

– Zahvalan sam vam na dosadašnjoj saradnji i svemu što ste učinili. Doprinos Ambasade SAD Beogradu je veliki, pre svega u opremanju beogradskih zdravstvenih ustanova – istakao je Radojičić.

Zvaničnici su razgovarali i o daljem razvoju Beograda, a ambasador Skat je istakao da primećuje energiju i napredak srpske prestonice.

– Zahvaljujem gradonačelniku Radojičiću i Gradu Beogradu na dobroj saradnji i svemu što čine za ambasadu. Prethodnih godina, Ambasada SAD je realizovala mnoge programe i projekte u interesu srpskog naroda. Period u Beogradu mi je bio veoma prijatan, a nadam se i da smo mi bili dobri građani – istakao je Skat.

Gradonačelnik Radojičić i ambasador Skat izrazili su uverenje da će se uspešno partnerstvo nastaviti i u daljem periodu.