utorak, 10. septembar 2019.

Snimanje filma „Hotel Beograd” prilika za promociju glavnog grada

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević prisustvovao je danas konferenciji za novinare koju su organizovale Producentska kuća „Arhangel Studios” iz Beograda i ruska produkcija „Yellow, Black and White” povodom snimanja filma „Hotel Beograd“. 

Petronijević je podsetio da ovaj film podržava Grada Beograd.

– Beograd duguje veliku zahvalnost glumcima Milošu Bikoviću, Miodragu Radonjiću i Dijani Požarskoj što su uspeli da sakupe partnere i omoguće snimanje filma i serije koji će se od sledeće godine prikazivati kako u domaćim tako i u bioskopima širom Ruske Federacije. Grad je podržao ovaj projekat, na kojem se uveliko radi već više od godinu dana, a sve u cilju promocije naših turističkih kapaciteta i privlačenja ruskih turista u našu prestonicu – kazao je Petronijević. 

Producent i glumac Miodrag Radonjić istakao je da mu je drago što se posle duge pripreme ovaj projekat realizuje.

– Srećan sam što radim žanr u kojem se do sada nisam oprobao. Ovaj film će imati priliku za distribuciju i van Srbije jer je u pitanju srpsko-ruska koprodukcija i to je lepa prilika da se promoviše naša kultura i u drugim delovima sveta – istakao je Radonjić.

Producent i glavni glumac Miloš Biković kazao je da je veoma ponosan što snimanje ovog filma daje fantastičnu mogućnost da milionska publika koja je pratila Pavla i Dašu upozna našu zemlju. 

„Hotel Beograd” je romantična komedija koja predstavlja nastavak popularnih TV serijala koji su imali milionsku gledanost u više od 20 zemalja. 
Komplikovani ljubavni odnos Paše (Miloš Biković) i Daše (Dijana Požarskaja) i dalje će ostati u centru pažnje, a dodatnu intrigantnost radnji doneće i novi likovi, posebno oni koje će tumačiti glumci Jelisaveta Teodosić, Ljubomir Bandović i Miodrag Radonjić. 

Producentska kuća „Arhangel Studios” iz Beograda i ruska produkcija „Yellow, Black and White” spremaju ovu jedinstvenu sagu, koju će kao reditelj potpisati čuveni Konstantin Statskij.