sreda, 11. septembar 2019.

Vesić: Rešavamo decenijama zapostavljene infrastrukturne probleme Savskog venca

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović obišli su danas završne radove na rekonstrukciji u Bulevaru vojvode Putnika, na delu od Topčiderske zvezde do Ulice Petra Čajkovskog. Rekonstrukcija je obuhvatila zamenu asfaltnih slojeva i ivičnjaka, obnovu trotoara, horizontalne i vertikalne signalizacije, u dužini od 450 metara.

Vesić je podsetio da su radovi počeli 8. avgusta i da će biti završeni u nedelju, 15. septembra.

– Ovo je naizgled mala ulica, ali je izuzetno važna i prometna budući da još uvek nema pristupnih saobraćajnica Mostu na Adi i da ovaj pravac veliki broj građana iz Rakovice, Vidikovca i drugih naselja koristi prema centru grada. Ulica je bila u veoma lošem stanju i drago mi je što je „Beograd-put” uspeo da je sanira za mesec i po dana, a ostaje nam da uradimo i drugi deo ulice prema Miloševom konaku, koji je takođe u lošem stanju – kazao je Goran Vesić.

On je istakao da je na Savskom vencu tokom leta urađeno nekoliko ulica i podsetio da su na teritoriji ove opštine rekonstruisane i veće saobraćajnice poput Ljutice Bogdana, Bulevara mira i Bulevara Aleksandra Karađorđevića.

– Sada počinjemo da radimo Savski trg, uređujemo Ulicu Svetozara Markovića, pre toga smo uradili Resavsku, i sve to radimo kako bi građani Savskog venca imali putnu infrastrukturu kakvu zaslužuju. Najveći projekat na ovoj opštini svakako je Savski trg, vredan preko 20 miliona evra, a realizuje ga Beograd na vodi. Ovaj trg će biti ravan Trgu republike. Radovi su već počeli i biće završeni sledećeg proleća, a do kraja meseca biće pušten u saobraćaj potpuno novi Bulevar Vudroa Vilsona, koji je paralelan sa Savskom ulicom – kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je i uređivanje nekoliko urbanih džepova na teritoriji Savskog venca, kao i rekonstrukcju Ulice Kraljevića Marka, za koju se trenutno radi projekat.

– Radićemo i najveću ulicu na teritoriji Savskog venca – Kneza Miloša. Radovi će, kako smo i obećali građanima, početi na proleće i uz Senjačku pijacu, koja će takođe biti rekonstruisana, to će biti naša dva nova velika projekta na Savskom vencu. Mislim da građani ove opštine mogu da budu zadovoljni, jer Grad Beograd i opština ulažu mnogo u rešavanje infrastrukturnih problema, o kojima se decenijama nije brinulo – istakao je Goran Vesić.

Obilasku završnih radova u Bulevaru vojvode Putnika prisustvovao je i izvršni direktor za tehničke poslove JKP „Beograd-put” Aleksandar Svilar, predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić i članovi Opštinskog veća.