četvrtak, 12. septembar 2019.

Podela plavih PVC kanti naselju Plavi horizonti

JKP „Gradska čistoća” od 14. septembra nastavlja sa uključivanjem individualnih domaćinstava u proces reciklaže podelom plavih PVC kanti od 240 litara na opštini Zemun, saopštavaju iz „Gradske čistoće”. Više od 200 kanti za potrebe odlaganje reciklabilnog otpada će dobiti vlasnici domaćinstava u naselju Plavi horizonti.

Uvođenje nove tehnologije podrazumeva da će građani moći da recikliraju u svojim domovima, kao i da će odvajanjem reciklabila smanjiti količinu otpada u zelenim PVC kantama od 240 litara. Sugrađanima će znatno biti olakšano samo odlaganje, ali i izbacivanje otpada, čime će imati kvalitetniju komunalnu usluga.

Tokom uručenja kanti koje će se obavljati od 8 do 14 časova, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće” nemaju pravo da ulaze u privatan posed. Svi oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu „Zemun”, kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo, saopštavaju iz „Čistoće”.