petak, 13. septembar 2019.

Vesić poručio izvođačima da odmah zamene kocke na kolovozu oko Trga o svom trošku i bez zaustavljanja saobraćaja

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gradski urbanista Marko Stojčić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković jutros su iznenada došli u inspekciju Trga republike i održali sastanak sa izvođačima. Goran Vesić je u ime Grada Beograda dao izvođaču rok od 35 do 40 dana da odmah zameni sve kocke na kolovozu oko trga o svom trošku.

Obraćajući se izvođačima, Vesić je naglasio da prvo želi da čestita svima koji su uradili sjajan posao na Trgu republike i na Topličinom vencu. 

– Dobili smo evropski trg, jedan od najlepših, i mnogi gradovi Evrope nam zavide na ovakvom trgu i uređenom centru grada. Već ste videli da je trg postao mesto okupljanja, prošle nedelje smo imali na ovom prostoru divnu manifestaciju „Pozorište na Trgu”, a već od srede počinju Dani evropskog fudbala u Beogradu, kada će se na trgu organizovati programi za decu svakog dana kada u Evropi igraju fudbaleri „Crvene zvezde”, „Partizana” i reprezentacije – rekao je Vesić i dodao da je razlog njegovog dolaska da proveri primedbe koje je dobijao od građana, pre svega biciklista, motociklista i udruženja na kocke na kolovozu oko trga koje su ih sprečavale da taj prostor normalno koriste.

Nedopustivo je da kada ste projektovali i radili kolovoz oko trga niste razmišljali o svim kategorijama korisnika, već samo o automobilima, poručio je Vesić.

– Mi smo vlast koja sluša građane i sad ćete lepo o svom trošku da popravite sve što ste pogrešno uradili i da kocke prilagodite tako da kolovoz mogu da koriste biciklisti i motociklisti. Grad Beograd je platio sve do poslednjeg dinara da se ovaj trg sredi i popravićete svaku grešku o svom trošku, a Grad Beograd neće koštati ni dinar to što budete radili. Imate od 35 do 40 dana da sve završite, organizujte se odmah, nema zaustavljanja saobraćaja nego ćete raditi po etapama i da nam u ovom roku predate kolovoz takav da svi mogu da ga koriste. I još nešto, napravićete biciklističku stazu o svom trošku – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je ukazao da grad brine o građanima i odgovorno se ponaša prema novcu građana.

– Pedeset puta ću vas vratiti dok ne uradite posao kako treba, i vas, i svakog drugog ko radi za Beograd. Ponovo ćete da predložite kocke o svom trošku, dinar nećete dobiti za to i neću da čujem da se građani žale na kocke na kolovozu – rekao je Vesić.

On je obraćanje završio porukom izvođaču da danas naprave plan presložavanja kocki bez zaustavljanja saobraćaja i da od sutra nastave da rade, a da će on lično kontrolisati svaki dan šta su uradili. 

– Građani ne smeju da osete to što sada radite, radite noću, ujutru, po etapama, ali saobraćaj neće biti zaustavljen, a vi ćete uraditi posao kako treba – poručio je Vesić.