utorak, 17. septembar 2019.

Reciklaža za početnike u beogradskim osnovnim školama u septembru i oktobru

Centra za pozitivan razvoj dece i omladine CEPORA organizuje u septembru i oktobru radionice „Reciklaža za početnike” za mlađe razrede beogradskih osnovnih škola, a uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Mališani na radionicama uče osnove reciklaže, a program je napravljen tako da učenici imaju praktične domaće zadatke u kojima im treba pomoć roditelja, te se na ovaj način cela porodica uključuje u širenje svesti o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine. 

Program se sprovodi sa ciljem unapređivanja znanja učenika o reciklaži, razvijanja veština recikliranja i sticanja navika upravljanja otpadom radi zaštite životne sredine. Učenici prolaze kroz tri interaktivne radionice na kojima se bave zaštitom životne sredine, značajem reciklaže i veštinama recikliranja.

Kako bi što bolje usvojili znanje i primenili naučeno, svi učenici dobijaju i edukativnu bojanku, a sa odeljenjem, i nakon programa, ostaje da se druži lutka – maskota Planetko, koji im pomaže u očuvanju životne sredine.

U sklopu radionica, učenici kreiraju i kratke video klipove kojima će svoje drugare podsticati da čuvaju našu planetu i da nauče nešto novo o reciklaži.

Za više informacija moguće je pozvati kontakt osobu Lidiju Bukvić na broj 060 56 89 421.