subota, 21. septembar 2019.

Vesić: Kocke na Trgu republike su od granita, a preslaganje neće koštati ni dinar

Na Trgu republike su granitne kocke, a preslažu se zbog lošeg projektovanja saobraćajnica i neće Beograd koštati ni dinar, rekao je danas zamenik gradonačelnik Goran Vesić.

– Dobro da je išta završeno na Trgu republike kako su napadali radnike, rušili znake i ograde, pomerali signalizaciju – rekao je Vesić za tv Pink.

Vesić je ocenio da je rekonstruisani trg sjajan kakav imaju svi evropski gradovi i da su kocke od najboljeg granita, i dodao da rekonstrukciju trga napadaju oni koji napadaju sve što se radi „koji su napadali Slaviju, Beograd na vodi, Ušće”, a na kraju su napali i „Vrabac servis”.

Vesić je čestitao izvođačima za rekonstrukciju trga, a kada su u pitanju kolovozi objasnio je da je u pitanju „greška u projektovanju”, jer, kako je dodao, nije normalno da ne mogu da prođu biciklisti i pešaci i da nema biciklističke staze.

– Naložio sam izvođaču da kocke okrenu na drugu stranu, a rok za taj posao je 35 dana, tako ćemo dobiti funkcionalan kolovoz – rekao je Vesić i dodao da preslaganje neće koštati Beograd ni jedan jedini dinar.

On je objasnio je da je do sada plaćeno 80 odsto ugovora, a da deo izvođaču nije plaćen.

– Sve plaćamo kad se završi posao, a imamo bankarsku garanciju koja traje tri godine, pa će u tom roku sve što se desi biti naplaćeno od njih – rekao je on.

Vesić je naglasio da su kocke od čistog jablaničkog granita, a da ostale priče o kockama nisu istina, te da je u vreme bivše vlasti popločavano betonskim elementima.
– Sada mene prozivaju jer se ponašam odgovorno i jer čuvam narodne pare – rekao je Vesić i zahvalio Aleksandru Vučiću što je stao iza njega i njegovog tima jer rade i imaju rezultate.