sreda, 9. oktobar 2019.

Dečija nedelja u Zemunu

Povodom tradicionalnog obeležavanja „Dečije nedelje” u Gradskoj opštini Zemun, predsednik Skupštine opštine Zemun Nenad Vranjevac bio je domaćin zemunskim predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima za koje je priređena prigodna izložba u organizaciji Udruženja „Prijatelji dece Zemuna”, saopšteno je iz ove opštine. 

Bila je to prilika da mališani iz vrtića „Čarolija” saznaju sve ono što ih interesuje, kako bi Zemun, ali pre svega njihov vrtić bio čistiji i lepši. U znak sećanja na prvu „zvaničnu posetu” Gradskoj opštini Zemun, mališani su dobili na dar edukativnu knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju”.

– Naše trajno opredeljenje je da obezbedimo našoj deci da rastu u bezbednoj sredini, da imaju sve što je potrebno za obrazovanje, opremljene škole, uređena igrališta, parkove i šetališta. Nastojaćemo da budemo još bolji, jer ćemo i u budućnosti biti usmereni ka poboljšanju kvaliteta svih sadržaja namenjenih deci – rekao je Vranjevac.

Deca su domaćinima predala poruke sa njihovim potrebama i pravima, i u prigodnom programu koji su pripremili učenici iz osnovnih škola „Branko Radičević”, „Sava Jovanović Sirogojno”, „Gavrilo Princip” i „Veljko Ramadanović” prikazala svoje mnogostruke talente.

Tom prilikom uručene su nagrade učenicima koji su likovnim radovima uspešno odgovorili na temu ovogodišnje dečije nedelje „Da pravo svako, dete uživa lako”, a   nagrađenim učenicima iz Osnovne škole „Majka Jugovića” uručena je nagrada „Dositejevo pero” za literarne radove.

Svečanosti su prisustvovali zamenik predsednika gradske opštine Zemun Damir Kovačević i član Opštinskog veća Predrag Jevremović.