sreda, 9. oktobar 2019.

Navijaj za Srbiju – Tadić, Miletić i Pavkov posetili škole „Dragan Lukić” i „Sava Šumanović”

Želja Fudbalskog saveza Srbije, svih njegovih struktura i Ljubiše Tumbakovića po dolasku na mesto selektora Srbije bila je da se reprezentacija približi narodu i narod reprezentaciji, a posle današnje posete reprezentativaca Dušana Tadića, Nemanje Miletića i Milana Pavkova OŠ „Dragan Lukić” i OŠ „Sava Šumanović”, mladost Srbije pokazala je kako se dočekuju i vole oni koji Srbiju predstavljaju. Direktor OŠ „Dragan Lukić” Aleksandra Brajović Zoronjić potrudila se da sve bude iznenađenje, pa su tako Tadić, Pavkov i Miletić „upali” na čas nemačkog jezika, a reakciju i lica iznenađene dece teško je opisati. 

„Ne verujem, da li je ovo moguće, pa je li ja ovo vidim Tadića, zar ovo nije Pavkov, moj heroj koji je dao dva gola „Liverpulu”, Miletić – moj idol”, samo su neke od reakcija dece kada su ugledali naše reprezentativce.

Usledila su pitanja, pokloni, autogrami, Tadić se na trenutak našao u zadnjoj klupi i odgovarao na pitanja nastavnice nemačkog, Miletić i Pavkov su se podsetili kako je to biti ponovo ispred table, u prvoj klupi. Usledilo je zajedničko slikanje, a onda novi čas, sada fizičkog i fudbala sa klincima.

Ista slika u OŠ „Sava Šumanović”, novo iznenađenje i oduševljenje. Sada su Tadić, Pavkov i Miletić „upali” na čas iz hemije, nekad omiljenog predmeta Milana Pavkova. Pitanja i odgovori, slikanje i autogrami, naravno i pokloni. Direktor OŠ „Sava Šumanović” Katarina Jovanović je zahvalila Fudbalskom savezu Srbije na danu koji se ne zaboravlja, dan koji će mnoga deca pamtiti. Uostalom, po odlasku iz obe škole deca su ispratila goste, a iz gomile se čuo jedan glas: „Ovo mi je najbolji dan u životu”. 

Vest i foto: Fudbalski savez Srbije