petak, 15. novembar 2019.

Otvoren Beogradski park i deo Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju Beogradskog parka i dela Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova i tom prilikom istakao da će za vrlo kratko vreme biti izgrađeno više od milion kvadrata stambenog i poslovnog prostora u Beogradu na vodi. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić. 

– Beograd je dobio najlepši park u ovom delu Evrope, a posebno sam srećan što se zajedno otvaraju ulice jednog Amerikanca i jednog Rusa, koji su zadužili našu zemlju.

Svako ko dođe može da vidi, nesumnjivo, najlepši park u ovom delu Evrope, 2,7 hektara površine, kao i nove bulevare i nove zgrade, naveo je Vučić i istakao da radovi na Beogradu na vodi dobro napreduju, te da ovo postaje najlepši i najmoderniji deo grada.

On je zahvalio svima koji su verovali u ovaj projekat, dodajući da ga je podržavalo svega 27 odsto ljudi, kao i da je nekada ubedljivo najružniji deo grada danas velelepni deo Beograda i Srbije. 

– Ovaj projekat je dokaz da za kratko vreme i uz ogroman trud može da se ostvari san i napravi čudo –  istakao je Vučić i najavio da će kompletan Bulevar Vudroa Vilsona biti otvoren do aprila ili maja, kada će biti završen i najveći deo radova na šoping molu u okviru Beograda na vodi i podignuto 15 ili 16 spratova iznad zemlje velelepnog tornja, koji će biti „lendmark” ne samo Beograda već i Srbije.

Vučić je rekao da će Beograd na vodi privući turiste i što već potvrđuje njihov sve veći broj, dvostruko veći nego pre šest ili sedam godina. 

Beogradski park će se prostirati na površini od 2,7 hektara, a danas je otvoren njegov prvi deo od 1,8 hektara. U okviru parka nalaze se, između ostalog, multifunkcionalni sportski teren, dečje igralište, stolovi za piknik i stoni tenis, kao i staza za šetnju i džoging. Pored parka, otvoren je i prvi deo Bulevara Vudroa Vilsona u dužini od jednog kilometra, kao i Ulica Nikolaja Kravcova. Bulevar Vudroa Vilsona, spajaće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, a Ulica Nikolaja Kravcova Savsku ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, glavni urbanista Marko Stojčić, ministar finansija Siniša Mali, predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, kao i brojni gradski i opštinski predstavnici.