utorak, 19. novembar 2019.

Radojičić: Naš cilj je četvrtina Beograda pod zelenim površinama

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić danas je u blizini Instituta za majku i dete na Novom Beogradu učestvovao u sadnji 20 stabala koju je organizovala kompanija „Lukoil – Srbija”, u saradnji sa JKP „Zelenilo – Beograd”. 

Događaju su prisustvovali direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević i generalni direktor kompanije „Lukoil – Srbija” Denis Rjupin. 
Radojičić je istakao da je sadnja drveća jedna od najvažnijih radnji koje menjaju Beograd u pravcu zelenijeg i zdravijeg grada.  

– Veliko je zadovoljstvo sarađivati sa društveno odgovornim kompanijama poput „Lukoila”, koja posluje u našem gradu od 2003. godine i ne propušta priliku da da doprinos boljem kvalitetu života Beograđana. „Lukoil” je učestvovao u mnogim događajima i projektima iz oblasti zdravlja, sporta, kulture. Naš cilj je da Beograd dostigne broj od 25 odsto pokrivenosti zelenilom, za šta će biti potrebno da se u budućnosti posadi oko dva i po miliona stabala. Sve navedeno znači da bi svaki Beograđanin trebalo da posadi jedno ili dva stabla i mislim da je to dostižan cilj – rekao je Radojičić. 

On je naglasio da se mora istaći i važna uloga JKP „Zelenilo – Beograd”, bez čije pomoći bi, kako je rekao, realizacija ovakvih projekata bila gotovo nemoguća.

– „Zelenilo” na godišnjem nivou posadi oko 4.000 stabala u urbanom delu grada i oko 70.000 drvorednih sadnica. Bez dobre saradnje sa „Zelenilom” bilo bi praktično nemoguće ostvariti pomenuti cilj od 25 odsto Beograda pod zelenim površinama. Pre dve nedelje pokrenuo sam izazov „Drvo za Beograd” i pozvao društveno odgovorne kompanije da učestvuju u ovoj akciji i daju doprinos daljem ozelenjavanju Beograda – istakao je gradonačelnik.

On je zahvalio direktoru kompanije „Lukoil – Srbija” Denisu Rjupinu, koji je oduševljen lepotama Srbije i Beograda, na tome što kompanija koju on predvodi konstantno učestvuje u akcijama nakon kojih Beograd postaje bolje i lepše mesto za život.

Generalni direktor „Lukoila” Denis Rjupin rekao je da je za kompaniju na čijem je čelu od velike važnosti da je zajednica prepozna kao društveno odgovorno preduzeće. 

– Dobri odnosi sa lokalnom samoupravom neophodni su za razvoj našeg poslovanja, ali i zajednice u kojoj radimo. Sarađujemo sa Gradom Beogradom od trenutka dolaska na srpsko tržište, pre 16 godina. Sadnja stabala u Beogradu je naš pokušaj da grad učinimo ne samo lepšim i ugodnijim već i zdravijim – rekao je Rjupin.