sreda, 20. novembar 2019.

Radojičić razgovarao sa ambasadorom Mjanmarske Unije

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je u Starom dvoru ambasadora Mjanmarske Unije u Republici Srbiji Turejna Tant Zina. Gradonačelnik je Tant Zinu poželeo dobrodošlicu u Beograd  u koji je došao nakon Tokija, gde je bio ambasador svoje zemlje tokom prethodne četiri godine.

Radojičić je izrazio podršku za budući rad ambasadora u Beogradu, a obe strane saglasne su da je na temelju dobrih političkih odnosa država  moguć razvoj  raznovrsne saradnje Beograda i gradova Mjanmarske Unije, posebno ekonomske ali u oblasti kulture i sporta.

Ambasador je istakao da je oduševljen Beogradom, istakao da primećuje da se u glavnom gradu Srbije mnogo toga gradi i dodao da mu je posebno dopalo što je prihvaćena kandidatura Beograda za Zelenu prestonicu 2022. godine.

Tema sastanka bila je mogućnost  saradnje gradova Mjanmarske Unije i Beograda. Ambasador je naglasio da bi iskustva Beograda na temu svih izazova sa kojima se trenutno suočava na polju transporta, saobraćaja i implementacije „smart siti“ koncepta  bila korisna za više  gradova Mjanmarske Unije.