četvrtak, 21. novembar 2019.

Gradonačelnik Radojičić sa predsednikom Kluba vlasnika Ferarija: Spremamo jedinstven događaj u Beogradu

Gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru Fabija Baronea, profesionalnog vozača Ferarija i čelnika italijanskog Kluba „Passione rossa”, sa kojim je razgovarao o zajedničkom organizovanju jedinstvenog događaja u Beogradu.

Gradonačelnik je istakao zadovoljstvo povodom susreta i saradnje sa vozačem koji drži tri svetska rekorda, kao i predsednikom najpopularnijeg kluba vlasnika Ferarija u Italiji.

– Ponosan sam što ste prepoznali lepote i potencijal Beograda. Biće nam zadovoljstvo da budemo domaćini događaja koji će sigurno okupirati javnost u Evropi, ali i šire. To je važno i za prijateljstvo naše dve zemlje, povezivanje naših naroda, kao i za predstavljanje Beograda – ističe Radojičić i izražava uverenje da će Beograđani uživati u svemu što se priprema.

Barone je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na prijemu i podršci.

– Zahvaljujem u svoje lično ime, u ime zemlje iz koje dolazim, kao i u ime Ferarija, brenda koji predstavljam. Čast nam je da organizujemo događaj u Beogradu, kao i da ga zajednički predstavimo celom svetu u najlepšem svetlu – istakao je Barone.

Sastanku su prisustvovali i sekretar Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građana Darko Glavaš i direktorka Udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji „Konfindustrija Srbija” Irena Brajović.

Na sastanku je dogovoreno intenziviranje saradnje Grada Beograda, ambasade Srbije u Rimu, Konfindustrije Srbija i italijanskog kluba „Passione rossa”, kako bi se sve pripremilo za događaj koji će biti održan u julu sledeće godine.