petak, 22. novembar 2019.

Nikodijević: Beograd dobio organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, u ime svih Beograđana i u svoje ime, čestitao je našoj delegaciji na velikom uspehu ostvarenom na sastanku Svetske atletske federacije u Monte Karlu, gde je dobijeno  domaćinstvo Beograda najveće svetske dvoranske smotre u atletici.

– Ističem da je prezentacija i kandidatura Beograda da bude domaćin ovog prestižnog sportskog događaja izvedena na najbolji način i uz sve pohvale našoj delegaciji koju je predvodio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, izražavam veliko zadovoljstvo i ponos zbog odluke Svetske atletske federacije. Beograd jeste prestonica sporta i to ćemo dokazati još jednom organizacijom najveće svetske atletske smotre u dvorani. Izbor Beograda za domaćina samo pokazuje da je ugled našeg grada i naše zemlje zaista visok i da smo našim dosadašnjim radom i sposobnostima preporučili naš grad za organizaciju ovog izuzetnog takmičenja – naveo je Nikodijević.

On je izrazio uverenje da će Beograd svim svojim organizacionim i tursističkim kapacitetima zadovoljiti visoke standarde Svetske atletske federacije i da će i ovoga puta u svet otići fantastična slika sporta, takmičarskog duha i dobrodošlice našeg Beograda i Srbije, tokom boravka preko 500 sportista iz skoro 200 zemalja iz čitavog sveta.

– Još jednom ističem svoje veliko zadovoljstvo i čestitam kako gospodinu Vesiću tako i predsedniku Atletskog saveza Srbije Veselinu Jevrosimoviću – rekao je Nikodijević.