nedelja, 1. decembar 2019.

Gradonačelnik Radojičić: Novim nabavkama autobusa bliži smo rešavanju problema javnog prevoza u Beogradu

Građani će već danas na ulicama Beograda osetiti unapređenje javnog gradskog prevoza, izjavio je danas gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić i naglasio da je nabavka 174 nova solo autobusa kineske kompanije „Higer” izuzetno značajna za bolji kvalitet usluge Gradskog saobraćajnog preduzeća.

– Najvažnije je da će se ovi autobusi već danas naći na ulicama Beograda i građani će, siguran sam, osetiti boljitak u gradskom prevozu prestonice. Važno je i da se ne zaustavljamo na ovome – istakao je Radojičić.

On je najavio da će Grad Beograd raspisati novu nabavku za 100 zglobnih autobusa, 40 trolejbusa i 10 elektroautobusa i podsetio da je, pored 35 miliona evra koja su uložena za nova 174 autobusa, Grad Beograd polovinom godine kupio za otprilike 10 miliona evra još 70 novih autobusa.   

– 244 nova autobusa, u vrednosti od 45 miliona evra, brojka je koja potvtđuje da je 2019. rekordna godina u istoriji Gradskog saobraćajnog preduzeća kada je reč o nabavci autobusa. Nova vozila znače pouzdaniji, udobniji prevoz. Zato ulažemo ogromna sredstva  u obnavljanje voznog parka, jer smo svesni da ćemo na taj način pružiti  bolju i kvalitetniju uslugu našim građanima, a to nam je glavni cilj. Jednako važno je i da plaćaju gradski prevoz svi koji ga koriste. Kupovinom karata u gradskom prevozu i nabavkama novih vozila bliži smo rešavanju problema javnog prevoza – zaključio je Radojičić.

.