sreda, 4. decembar 2019.

Radojičić: Topli domovi građana prioritet za Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je da Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane” zimu dočekuje spremno i da se rad preduzeća upravlja prema potrebama građana.

On je podsetio da su od sinoć svi izvori toplotne energije u dvadesetčetvoročasovnom režimu isporuke i poručio da su topli domovi građana prioritet za Grad Beograd.

 – Svi toplotni izvori, što obuhvata 14 toplana i 22 kotlarnice, od sinoć su zbog niskih spoljašnjih temperatura vazduha prešli u dvadesetčetvoročasovnu proizvodnju i isporuku toplotne energije svim potrošačima na teritoriji Beograda. Najbitnije nam je da građani i ove zime imaju kvalitetno grejanje i zbog toga „Elektrane” prate vremenske uslove iz sata u sat, i kao u ovom slučaju, u najkraćem vremenskom roku reaguju prema trenutnoj prognozi – istakao je gradonačelnik i dodao da ovo preduzeće ima ugovorene dovoljne količine energenata za grejnu sezonu, čija se isporuka vrši sukcesivno, prema potrebama.

Među njima je, kako kaže, 95 odsto prirodnog gasa, odnosno fosilnog goriva koje je najmanje štetno za životnu sredinu.

Radojičić je istakao da nema većih kvarova na mreži i naveo da je broj reklamacija od početka grejne sezone na nivou prosečnog. 

Gradonačelnik je podsetio da je ovo prvi prelazak na dvadesetčetvoročasovno grejanje u ovoj grejnoj sezoni.