četvrtak, 26. decembar 2019.

Radno vreme zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata u Beogradu za praznike

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji Beograda, za vreme novogodišnjih i božićnih praznika radiće po odredbama Odluke o radnom vremenu za vreme praznika, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Uoči Nove godine, to jest 31. decembra, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana kao što su hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi, moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati. 

U sredu, 1. januara, i utorak, 7. januara 2020. godine, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a drugog dana praznika, 2. januara, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati. 

Na Badnji dan, 6. januara, hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati.

Na dan državnog i drugog praznika, to jest 1, 2. i 7. januara 2020. godine, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

U dane novogodišnjih i božićnih praznika, svi trgovinski i zanatski objekti mogu biti otvoreni i mogu da rade duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju. 

U dane kada se praznuje državni praznik: Nova godina – 31. decembra, 1. i 2. januara, kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program 24 sata. 

Ugostiteljskim objektim za pružanje usluge ishrane i pića koji se nalaze u Skadarskoj ulici ili koji imaju ulaz iz Skadarske ulice i kojima je registrovano sedište, odnosno ogranak u Skadarskoj ulici, utvrđeno je maksimalno radno vreme, i to tako što mogu raditi svakog dana, kao i za vreme ovih praznika 24 sata, kada mogu emitovati samo akustičnu muziku.

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 24 sata.

Maloprodajni trgovinski objekti Delhaize Serbia d.o.o. BEOGRAD neće raditi na području Beograda 1. i 7. januara 2020. godine.