nedelja, 12. januar 2020.

Nikodijević osudio napad na pripadnicu Komunalne milicije

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević osudio je napad na pripadnicu Komunalne milicije koji se danas dogodio na Vidikovačkoj pijaci. 

– Najoštrije osuđujem današnji fizički napad na pripadnicu Komunalne milicije tokom vršenja službene družnosti iz domena njene nadležnosti. Svaki čin fizičkog nasilja je neprihvatljiv, bez obzira na kontekst u koji se smešta, a posebno je neprihvatiljiv i za svaku osudu fizički nasrtaj na lice u vršenju službene dužnosti – ukazao je Nikodijević.

On je zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj intervenciji i privođenju vinovnika ovog incidenta nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

– Održavanje komunalnog reda i poštovanje zakona i propisa osnova su uređenog života, naročito u velikom gradu kao što je Beograd. Apelujem na sve sugrađane da se savesno ponašaju, da poštuju propise i da svojim činjenjem nikada ne ugrožavaju bezbednost bilo kog pripadnika Komunalne milicije u vršenju dužnosti. Siguran sam da naši sugrađani razumeju da je neophodnost održavanja javnog komunalog reda pre svega u njihovom najboljem interesu i da će aktivnosti svih inspekcijskih službi uvek nailaziti na podršku i odobravanje građana – istakao je Nikodijević.