četvrtak, 30. januar 2020.

Vesić: Deo Kneževca dobio kanalizaciju, nastavljaju se ulaganja za bolji život građana

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zajedno sa državnim sekretarom u MUP-u Milosavom Miličkovićem i predsednikom opštine Rakovica Vladanom Kocićem, obišao je nedavno završene radove na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u delu naselja Kneževac i razgovarao sa građanima o planovima za dalje uređenje ovog dela Rakovice. Građani su imali priliku da razgovaraju i sa članom Gradskog veća Filipom Marjanovićem, gradskim sekretarom za saobraćaj Dušanom Rafailovićem, kao i sa direktorima nadležnih javnih komunalnih preduzeća i narodnom poslanicom iz ove opštine Dušicom Stojković. 

Vesić je precizirao da je prošle godine žiteljima ovog dela Kneževca dato obećanje da će kanalizacija biti izgrađenja, što je i ispunjeno, tako da su sada na oko kilometar dugu novoizgrađenu kanalizacionu mrežu priključene 34 kuće. Na taj način, rešen je problem koji je za ove građane bio velik. 

– Osim kanalizacije, nastavili smo sa izgradnjom parking mesta, što je takođe rezultat dogovora s građanima, napravljeno je i dečje igralište i uveli smo dve nove autobuske linije. U Rakovici je asfaltirano više od sto ulica u poslednje četiri godine, a najvažniji projekat jeste proširenje Bulevara patrijarha Pavla koji predstavlja vezu Rakovice sa centrom grada. Počinjemo da radimo i deo Unutrašnjeg magistralnog prstena, to jest ulice Pere Velimirovića i Borsku. Tako da radimo dosta kako bi građanima poboljšali život – rekao je Vesić.

On se osvrnuo na petogodišnji plan za Kneževac, navodeći šta je sve predviđeno da se uradi.

– Bulevar patrijarha Pavla biće završen i to sve do okretnice linije 3, koja se nalazi u Kneževcu, zatim ćemo izgraditi kanalizaciju u Hajduk Veljkovom sokačetu i Ulici 2. septembra, što je u planu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za 2021. godinu, kao i parking u Ulici prvoboraca, fiskulturnu salu u OŠ „14. oktobar”, nove autobuske nadstrešnice, te asfalt do svake kuće u Kneževcu – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio i da će se urediti parking prostor u Ulici 17. oktobra, kao i mali park, i to nakon molbe majki sa decom.  

– Uz pomoć građana pokušavamo najpre da identifikujemo probleme, a potom ih i rešavamo, neke lakše, dok je za druge potrebno malo više para i vremena. Ipak, svaki put kada obilazimo određeni deo grada, nešto je u njemu već urađeno, kako je ranije i obećano, zbog čega građani mogu da nam veruju – rekao je Vesić.

U ulicama Mome Stanojlovića i 17. oktobra izgrađeno je 495 metara fekalne i 508 metara kišne kanalizacije, čime je razdvojeno odvođenje otpadnih i atmosferskih voda. Radovi su koštali oko trideset miliona dinara.