sreda, 12. februar 2020.

Saučešće porodici vozača GSP-a

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, u ime Grada Beograda, izjavio je najdublje saučešće povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila rano jutros na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tršćanske u Zemunu i u kojoj je poginuo vozač autobusa na liniji 15.

– Ništa ne može da vrati mladog čoveka koji je izgubio život i to predstavlja nenadoknadiv gubitak za porodicu. Duboko saosećamo s porodicom poginulog vozača i sa GSP „Beograd” – navedeno je u saopštenju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Istraga povodom ove saobraćajne nezgode je u toku. GSP „Beograd” i privatni prevoznik „Unacop” sarađuju sa istražnim organima i tok istrage i njeni rezultati će dati odgovor na sve okolnosti nastanka nezgode. Na osnovu prvih informacija prikupljenih sa lica mesta, sve ukazuje na to da vozači autobusa nisu krivi i da je saobraćajnu nezgodu izazvao bahati vozač putničkog automobila, dodaje se u saopštenju.

GSP „Beograd” ima podršku Grada Beograda u unapređenju uslova i bezbednosti u radu, posebno vozača. Grad će nastaviti sa obnovom voznog parka GSP-a, kako bi građani imali sve bolji i kvalitetniji prevoz, a vozači bolje i bezbednije uslove rada, s obzirom na to da nova vozila podrazumevaju veću pouzdanost i sigurnost u svakom pogledu, navedeno je u saopštenju.

Sekretarijat za javni prevoz izrazio je nadu da će se povređeni putnici u jutrošnjoj saobraćajnoj nezgodi brzo oporaviti.