petak, 14. februar 2020.

Vesić: Grad Beograd i SPC grade stambenu zgradu u Kosovskoj Mitrovici

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beograd izgraditi stambenu zgradu u Kosovskoj Mitrovici za građane srpske nacionalnosti koji su ostali bez domova. 

– Danas je Grad Beograd obezbedio polovinu novca za izgradnju zgrade, a drugu polovinu je obezbedila Srpska pravoslavna crkva, uz blagoslov patrijarha Irineja – rekao je Vesić.

Od ovih para biće građeni stanovi za žitelje zgrade „Samački blok”, koja je izgorela u požaru, a kojima opština plaća stanarinu.

– Jedini moj uslov kada sam obećao izgradnju ove zgrade bio je da se zove Beograđanka – kazao je Vesić. 

Grad Beograd veoma aktivno pomaže srpske opštine i sredine na Kosovu i Metohiji, dodao je Vesić.

– Kada sam prošle godine za srpsku Novu godinu posetio Kosovsku Mitrovicu, obećao sam da će Beograd izgraditi ovu zgradu. Sada to obećanje ispunjavamo zajedno sa našom crkvom – rekao je Goran Vesić i dodao da skoro godinu dana petnaest beogradskih opština sarađuju sa srpskim opštinama i sredinama na KiM i pomažu u opstanku našeg naroda. 

Pored toga, više desetina mašina iz beogradskih preduzeća ustupljeno je srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, rekao je Vesić, i dodao da je ovu saradnju Beograda i opština sa našim narodom na KiM inicirao predsednik Aleksandar Vučić.

– Beograd je glavni grad svih Srba, ma gde živeli, i zato će srpska prestonica pomagati naš narod gde god je ugrožen. Najugroženiji Srbi i verovatno najugroženiji ljudi na planeti žive danas na Kosovu i Metohiji – poručio je Vesić.