petak, 14. februar 2020.

Sertifikati polaznicima obuke „Put do uspešnog preduzetnika” u Opštini Savski venac

U Opštini Savski venac danas je završena dvodnevna obuka „Put do uspešnog preduzetnika”, koju treću godinu zaredom organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa ovom opštinom.

Kako saopštavaju iz Opštine Savski venac, sertifikate za 34 polaznika koji žele da pokrenu sopstveni biznis uručili su član Veća opštine Savski venac Miloš Vidović i načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo beogradske Filijale NSZ Vesna Živković Kostić.

Čestitajući polaznicima uspešno završenu obuku, Miloš Vidović je istakao značaj ovog programa koji ima za cilj da približi nezaposlenima osnove preduzetništva i pravnu regulativu koju je potrebno poznavati, kao i način realizacije svog biznis plana.

– Vrlo je važno naglasiti da sa sertifikatima koje danas dobijaju, polaznici mogu da konkurišu za subvencije za pokretanje sopstvenog biznisa. Ovakve obuke su dokaz da smo na dobrom putu i predstavljaju podstrek da nastavimo u istom smeru, a to je da našim građanima pružamo što više mogućnosti za dodatno sticanje znanja i veština, kako bi pronašli adekvatan posao i bili konkurentniji na tržištu rada – rekao je Vidović.

Vesna Živković Kostić posebno je pohvalila saradnju sa Opštinom Savski venac i dodala da će, i pored toga što je ove godine stopa nezaposlenosti u Beogradu na istorijskom minimumu, NSZ i ove godine opredeliti znatna sredstva za subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica, kao i subvencije za poslodavce koji žele da otvore nova radna mesta i zaposle lica sa evidencije.

– Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2020. godinu, predviđeni su veći iznosi sredstava za samozapošljavanje, 270.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, odnosno 250.000 dinara za ostala nezaposlena lica – poručila je Vesna Živković Kostić.

Svečanom uručenju prisustvovao je i član Veća opštine Savski venac Strahinja Kukić.