subota, 15. februar 2020.

Radojičić: Novo krilo Doma zdravlja Obrenovčanima za kvalitetnije lečenje

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Dom zdravlja u Obrenovcu gde je završena izgradnja novog krila ove zdravstvene ustanove. Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretar za investicije Luka Petrović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, kao i direktor EPS-a Milorad Grčić.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da obiđe novoizgrađeno krilo Doma zdravlja u Obrenovcu i podsetio da mu je u vreme kada je stupio na dužnost, jedna od prvih aktivnosti bilo polaganje kamena temeljca za objekat koji je danas obišao.

– Danas, kada sam video kako izgleda novo krilo obrenovačkog Doma zdravlja, mogu da kažem da sam veoma ponosan. Ovo je rezultat dobre saradnje opštine, grada i Vlade Srbije, ali i praćenja vizije razvoja naše zemlje predsednika Aleksandra Vučića. Obrenovac je herojska opština, koja je 2014. godine pretrpela katastrofu u majskim poplavama. Ipak, kasnije, nešto manje od šest godina, Obrenovac je jedna od najperspektivnijih opština, ne samo u Beogradu već i u čitavoj Srbiji – rekao je gradonačelnik.

Kako je istakao, odličan posao koji radi rukovodstvo opštine, uz veliko zalaganje svih građana Obrenovca, omogućio je da to bude realnost. „Meita”, auto-put, 385 kilometara lokalnih puteva, 35 kilometara kanalizacione mreže i 13 kilometara vodovodne mreže, brojke su koje dovoljno govore o kvalitetu rada ove lokalne samouprave. 

 – Dve hiljade kvadratnih metara novog krila Doma zdravlja za Obrenovčane znači bolje i kvalitetnije lečenje, ali i bolje uslove rada za lekare, sestre i nemedicinsko osoblje. Novi objekat opremljen je najsavremenijom opremom, a u ovu investiciju uloženo je oko 300 miliona dinara. Građanima Obrenovca želim da imaju što manje potrebe da posećuju zdravstvene ustanove, ali kada to već čine, onda im želim samo dobre vesti – istakao je Radojičić i dodao da je cilj svih nas da deca Obrenovčana ostanu u svom gradu i da bolji život ne traže van granica Srbije.

Ministar Lončar je zahvalio građanima Obrenovca koji su se okupili u velikom broju. 

– Pre svega, želim svima da vam prenesem pozdrave i čestitke predsednika Vučića. Na početku mog mandata desile su se poplave 2014. godine. Tada sam više vremena provodio u Obrenovcu nego kod kuće i sećam se da je u roku od nekoliko sati izgubljen veliki broj sanitetskih vozila, a da ne govorimo o tome šta je voda napravila unutar Doma zdravlja. Ne znam da li bi neko tada poverovao da će za kratko vreme sve biti obnovljeno. Obrenovac je danas dobio Dom zdravlja kakav nema nijedna opština u Srbiji, kao i Hitnu pomoć sa opremom kakvu nema ni Urgentni centar u Beogradu – rekao je Lončar.

Miroslav Čučković je ocenio da je nekada bilo svojstveno da se za vreme jednog ili dva mandata uradi jedan ovakav objekat.

– Uspešnost naše zemlje danas se ogleda u diversifikaciji tema, oblasti i objekata na kojima se radi u isto vreme. Nekoliko stotina metara odavde uskoro počinje izgradnja velikog tržnog centra, a ne bi trebalo zaboraviti da nas u narednom periodu očekuje i rekonstrukcija Gerontološkog centra, dok će ovog proleća početi i radovi na renoviranju varoškog kupatila. U Zabranu ćemo graditi zabavni park za naše mališane, a Grad Beograd finansira i izgradnju novog obdaništa – naveo je Čučković.

Grčić je podsetio na to da je EPS uvek bio usko povezan sa Obrenovcem i uvek je, koliko je mogao, pomagao projekte u ovoj beogradskoj opštini.

– Danas je Sretenje, Dan državnosti i dan u kojem Obrenovac posle mnogo decenija dobija novu zgradu Doma zdravlja. Posebno mi je drago što je u vreme mog mandata EPS uspeo da pomogne razvoj Obrenovca – istakao je Grčić.

On je ocenio da se sve što se radi u ovoj opštini, i generalno u Srbiji, radi kvalitetno i na dobrobit građana.

Direktor Doma zdravlja Obrad Isailović zahvalio je građanima koji su se okupili i rekao da je danas izuzetno važan dan za sve Obrenovčane.

– Sanjali smo ovakav objekat više decenija i konačno nam je na raspolaganju. U ime svih zasposlenih i svih onih koji koriste naše usluge, zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju ovog projekta – rekao je Isailović.