ponedeljak, 23. mart 2020.

Akcija „Vežbajmo kod kuće” za predškolce i učenike

Gradski Sekretarijat za sport i omladinu, u partnerstvu sa Beogradskom asocijacijom za školski sport, započeo je akciju „Vežbajmo kod kuće” koja je namenjena predškolcima i učenicima osnovnih škola. Sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević pozvala je sve građane Beograda da vode računa o svom zdravlju i da se pridržavaju uputstava stručnjaka i nadležnih, a decu da iskoriste boravak kod kuće za vežbu. 

– Kako je rekao i predsednik države Aleksandar Vučić, borimo se protiv nevidljivog neprijatelja. Takva borba svakako je najteža. U danima koji su pred nama moramo, pre svega, voditi računa o našem zdravlju, kako bi se sačuvalo i zdravlje naše dece i zdravlje drugih u gradovima u kojima se nalazimo. Ako vrhunski sportisti mogu da budu u svojim stanovima i da se pridržavaju uputstava, onda molim i sve druge građane da se toga pridržavaju. Sa prijateljima budite na vezi putem SMS poruka i telefona, pratite situaciju uz TV, društvene mreže i radio. Dosta slobodnog vremena koje ćete imati provodite sa porodicom koja je sa vama, a jedan deo vremena iskoristite i za vežbe, kako bi telo bilo u kondiciji – poručila je Dragana Belojević.

Ona je podsetila na to da Sekretarijat za sport i omladinu ima svrhu da pomaže razvoju, pre svega mladih.

– Na primeru sportista najbolje vidimo šta znači reč „tim”. Takođe, znamo da u tom pojmu nema mesta za „ja”. Svako ima pravo da predlaže, ali mislim da o bilo kakvim grupnim okupljanjima trenutno ne treba da razmišljamo. Čini se kao da razmišljamo da se nešto loše neće desiti nama, našoj deci i našim bližnjima, a to svakako u ovoj situaciji nije dobro. Sekretarijat za sport i omladinu ima svrhu da pomaže razvoju, pre svega mladih, a to putem raznih programa itekako dobro radimo. Ali sada se nikako ne treba izlagati mogućnosti dobijanja virusa, već se striktno moraju poštovati naredbe koje donosi Vlada Srbije. Godinama unazad, Srbi su preživeli mnogo toga. Zato hajdemo da sada svi budemo složni i da uskoro iz ovoga izađemo kao pobednici. Zbog budućnosti naše dece, zbog budućnosti Srbije, ali i čitavog sveta – istakla je Dragana Belojević, koja je i jedna od najboljih rukometašica sa ovih prostora.

Više informacija o akciji „Vežbajmo kod kuće” može se naći na sajtu: www.skolskisport.com, kao i putem društvene mreže Fejsbuk bgskolskisport, @bgskolskisport. Takođe, aktuelne informacije mogu se pratiti i na Instagram profilu Sekretarijata za sport i omladinu: @sportiomladinabeograd.