sreda, 25. mart 2020.

Nema kašnjenja u isplatama za socijalna davanja

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je danas da se sve isplate za porodilje vrše na vreme, a kada je reč o podnošenju zahteva, sve je takođe dobro organizovano.

– Nema apsolutno nikakvog čekanja u isplatama naknada. Nema nijednog dana kašnjenja za porodilje, tako da 25. u mesecu, kao i do sada, Grad Beograd isplaćuje sredstva i za ovu namenu. Danas će biti isplaćeno ukupno 37,5 miliona dinara za 1.400 rešenja koja su urađena ovog meseca. To podrazumeva novčanu socijalnu pomoć, dečji dodatak, tuđu negu i pomoć i posebnu negu. Svima kojima pravo ističe 15. marta 2020. godine i kasnije, a nadležni organ nije odlučio o daljem korišćenju prava, produžava se dalja isplata prava na osnovu ranije donetih rešenja, najduže tri meseca, odnosno dok traje vanredno stanje. To je važna informacija za sve korisnike socijalnih davanja – rekla je Nataša Stanisavljević za RTS.

Ona je precizirala da je od početka godine urađeno tri i po hiljade rešenja kada je reč o porodiljama, a zajedno sa današnjim isplatama to iznosi bezmalo sto miliona dinara.

Zahtevi za ostvarivanje prava mogu da se podnesu posredstvom pošte ili lično u Gradskoj upravi u Ulici 27. marta 43-45, i to na samom ulazu gde su ostavljene kutije za prijem.