utorak, 5. maj 2020.

Vesić: Moguće proširenje bašta restorana, kafića

Vlasnici ugostiteljskih objekata, koji imaju bašte, moći će da ih prošire ukoliko imaju saglasnost vlasnika susednog objekta, izjavio je danas za Tanjug zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je istakao da se Grad Beograd na svaki način trudi da pomogne privrednicima, pre svega malim privrednicima, koji su bili oštećeni zbog pandemije, jer nisu radili.

– Pre svega, to se odnosi na vlasnike ugostiteljskih objekata i zato smo doneli odluku da tokom ove nedelje promenimo Odluku o postavljanju bašta, kako bismo omogućili proširenje ugostiteljskih objekata sa baštama koje su „u frontu” uže od tri metra ukoliko postoji saglasnost od vlasnika susednog objekta – rekao je Vesić i objasnio šta to tačno znači.

Kako je naveo, ukoliko neko ima restoran, odnosno kafić sa baštom, do sada su pravila bila da ako je bašta „u frontu” uža od tri metra, onda vlasnik ima pravo da traži saglasnost za proširenje, na primer od susedne frizerske radnje ili nekog drugog objekta. Ukoliko je bašta bila šira od tri metra, takva mogućnost do sada nije postojala. Sada dozvoljavamo bilo kome, bilo da je bašta uža ili šira od tri metra „u frontu”, da može da dobije saglasnost susednog objekta ili zgrade za proširenje bašte, pojasnio je Vesić.

Vesić je istakao da se ovo radi kako bi veći broj ljudi mogao da sedi u baštama i kako bi objekti donekle nadoknadili štetu koju su pretrpeli u poslednja dva meseca.