subota, 23. maj 2020.

Plave kante za Ugrinovce

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je danas akciji podele plavih kanti od 240 litara namenjenih za odlaganje reciklabilnog otpada koja je organizovana u saradnji sa JKP „Gradska čistoća” u Ugrinovcima. U narednom periodu biće podeljene kante za oko dve hiljade domaćinstava, dok će za dane vikenda biti uručeno 600 kanti.

– Današnjom akcijom želimo da probudimo ekološku svest naših sugrađana i ukažemo im na značaj prerade otpada što ima direktan uticaj na očuvanje životne sredine. Stalnim podsećanjem na značaj domaćinskog odlaganja otpada svi zajedno doprinosimo da živimo u čistijem i zdravijem okruženju. Istovremeno, reciklaža donosi mnogo koristi. Ona doprinosi održanju obnovljivih izvora energije i štedi državne resurse. Nije lako usvajati nove navike, ali moramo se ponašati odgovorno prema generacijama koje dolaze i pokazati im kako se sa brigom odnosi prema svom domu – rekao je Matić i podsetio da su plave kante već dobili žitelji naselja Plavi horizont, Altina, Soko salaš i Univerzal.

Prilikom preuzimanja besplatnih kanti, vlasnici domaćinstava su obavešteni kojim danom je neophodno da ostavljaju kante ispred svojih kapija kako bi radnici „Gradske čistoće” mogli da ih isprazne.