subota, 30. maj 2020.

Vesić: Rekonstruisan još jedan park u opštini Rakovica

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas obnovljeni park u Ulici Pere Velimirovića u opštini Rakovica koji je, kako je istakao, sedamdeset i neki po redu koji je urađen u poslednjih osam godina u toj opštini. 

Događaju su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, član Gradskog veća Filip Marjanović, sekretar za komunalne i stambene poslove Nikola Kovačević, direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević, vršilac dužnosti direktora JP „Gradsko stambeno” Petar Andrijašević i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić.

– Osam godina radimo na tome da poboljšavamo uslove života građana i to ćemo raditi dokle god imamo njihovo poverenje. Vrednost ovog parka je oko tri miliona dinara, u njemu se nalazi šest dečjih rekvizita, šest klupa, a zasađeno je i zelenilo na površini od oko 700 kvadratnih metara. Ovde živi mnogo dece i prirodno je da i ovi mališani imaju uređen park isto kao što imaju deca u centru grada – naglasio je Vesić.

On je precizirao da ovaj park ima gumenu podlogu kako se deca ne bi povredila prilikom pada, a rekviziti su takođe bezbedni, tako da mogu da uživaju u svom detinjstvu. 

– To i jeste naša politika, da svuda i na svakom mestu, u skladu sa našim finansijskim mogućnostima, poboljšamo uslove života ljudi. Sledeće godine, sto metara odavde biće uređen još jedan park i tako ćemo nastaviti jer jedina dobra politika je ona koja čini dobro ljudima – istakao je zamenik gradonačelnika.

On je naveo da je važno da se, pored velikih projekata kao što su metro, Bulevar patrijarha Pavla, Ulica Pere Velimirovića, koja će takođe biti rekonstruisana, rade i ovi koji nekome možda izgledaju mali, ali ljudima koji žive ovde su najveći.

–  Zato je važno da imamo dobru saradnju građana sa svojim odbornicima, oni sa Opštinom i dalje sa Gradom i Republikom, te da svi zajedno radimo za dobro građana, a to se u opštini Rakovica vidi. Kao što su važni projekti poput pruge Beograd – Novi Sad, koju je danas posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, važni su i ovi poput parka za decu. Nama je bitno da radimo za dobrobit građana i tako ćemo nastaviti – zaključio je Vesić.