nedelja, 31. maj 2020.

Vesić: Popust povlašćenim kategorijama za prevoz u martu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će Grad Beograd odobriti popust povlašćenim kategorijama, korisnicima javnog prevoza koji su kupili mesečne karte za prevoz u martu, za period u kome nisu mogli da ga koriste zbog odluke Vlade o obustavi javnog prevoza zbog vanrednog stanja.

– Odlukom Grada Beograda obuhvaćeno je 61.004 korisnika, koji su na maloprodajnim objektima i putem interneta kupili mesečne karte za mart ove godine, a koju nisu mogli da koriste od 22. do 31. marta zbog privremenog obustavljanja javnog prevoza, a u cilju sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19 – naveo je Vesić Tanjugu.

Korisnicima povlašćenih kategorija biće odobren jednokratni popust u visini od 32,26 odsto od cene mesečne karate.

Popust je moguće iskoristiti jednokratno i to počev od 1. juna, a najkasnije do 20. septembra 2020. godine, odnosno prilikom prve kupovine mesečne karte na maloprodajnom objektu i putem interneta.

Korisnici koji su obuhvaćeni ovom odlukom su učenici srednjih škola, studenti, ratni vojni invalidi i mirnodopski vojni invalidi sa 20-40 odsto invalidnosti, civilni invalidi rata sa 20-40 odsto telesnog oštećenja, trajno nesposobna lica za rad i privređivanje, dijalizirana lica, lica sa lakom duševnom zaostalošću, korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć, korisnici starosne / prevremene starosne ili invalidske penzije, korisnici porodične penzije, nezaposlena lica, izbeglice i interno raseljena lica.

Pored korisnika koji su u periodu obustave prevoza imali uplaćenu mesečnu kartu, popust je odobren i za 66 korisnika povlašćenih kategorija koji su imali uplaćenu godišnju kartu, tako što će im biti odobreno produženje kupljene karte za vreme koliko je trajala obustava javnog prevoza, odnosno za maksimalno 47 dana.

Potrebno je da se korisnici godišnjih karata jave korisničkom centru „Bus plusa” od 15. juna, a najkasnije do 20. septembra, kako bi izvršili produženje svoje godišnje karte.