utorak, 16. jun 2020.

Vesić: Raspisan tender za rekonstrukciju ulica Save Maškovića i Crnotravske na Voždovcu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u Opštini Voždovac prezentaciji rekonstrukcije ulica Save Maškovića i Crnotravske, kao deo buduće unutrašnje obilaznice oko Beograda.

On je istakao da je danas raspisan tender za te radove i najavio da će oni biti završeni do marta 2021. godine.

– Posle nekoliko godina napornog rada Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i Gradske opštine Voždovac omogućeno je raspisivanje tendera za rekonstrukciju i proširenje ulica Save Maškovića i Crnotravske – ukazao je Vesić.

On je podsetio da se u Ulici Save Maškovića stvara veliki saobraćajni čep, posebno u vreme špiceva.

– Veliki saobraćajni problemi će posle rekonstrukcije biti zauvek rešeni, jer će ulice Save Maškovića i Crnotravska dobiti po četiri kolovozne trake. Plan je da se Ulica Save Maškovića poveže sa auto-putem, takođe sa četiri trake. Nadam se da će do kraja godine biti raspisan tender za te radove, odnosno za Sektor 3 koji vodi od Vojvode Stepe do Braće Jerković. Time će se rešiti i izlaz iz naselja Vojvode Stepe koji je sada nebezbedan za saobraćaj – ukazao je Vesić.

On je istakao da je raspisan i tender za radove od naselja Medaković do petlje „Lasta”, koji će takođe biti deo unutrašnje obilaznice oko Beograda.

– U taj projekat je uključena izgradnja mosta na Adi Huji, koji kreće da se gradi 2021, a potom će taj unutrašnji magistralni prsten ići preko svih ovih ulica koje sada pominjemo: od Medakovića, petlje „Lasta”, Save Maškovića, Crnotravske, Borske i Pere Velimirovića. S donje strane se uveliko radi Bulevar patrijarha Pavla, u delu od Pere Velimirovića do Košutnjaka, kao i sama Ulica Pere Velimirovića. Raspisan je tender za projektovanje dela saobraćajnice od Košutnjaka do Mosta na Adi, a tokom sledeće godine će biti raspisan i tender za izvođenje radova – najavio je zamenik gradonačelnika.

On je istakao da će se ovim radovima povezati novi most na Adi Huji i Most na Adi.

– Tim radovima će se omogućiti da se putevima sa četiri trake građani prevoze iz jednog u drugi deo grada. Osim što imamo obilaznicu oko Beograda, potrebno je i da imamo i brze saobraćajnice u samom gradu, kako se više ne bi stvarale saobraćajne gužve – zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić ocenio je da je ovo jedna od najbitnijih saobraćajnica na Voždovcu, inače veoma frekventna i sa čestim zagušenjima.

– Uz obilaznicu oko Beograda i saobraćajnice Borska – petlja „Lasta”, i ova ulica će omogućiti da se rastereti i ubrza saobraćaj na čitavom Voždovcu  – naveo je Savić.

On je najavio da će sledeće godine početi igradnja sekundarne kanalizacione mreže u Jajincima i Kumodražu, ukupne dužine oko sedamdeset kilometara. Projektna dokumentacija je spremna, precizirao je on, i trebalo bi da se radi u četiri faze. Ova investicija, dodao je Savić, iznosi oko 13 miliona evra, a taj projekat jednako je važan kao i saobraćajnica.