četvrtak, 25. jun 2020.

Vesić: Beograd dobio novi šoping centar od 130.000 kvadrata

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je, zajedno sa direktorom kompanije „MPC Properties” Ingom Nisenom, svečano otvorio „Beo šoping centar” na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve i tom prilikom istakao da Beograd polako dobija sve ono što imaju ostale evropske prestonice.

Kako je naglasio, kada se u Beogradu otvori objekat od 130.000 kvadrata u koji je uloženo čelika kao za dve Ajfelove kule i kablova koji mogu da povežu sever i jug Srbije ili koji je veličine dvadeset fudbalskih stadiona, onda ne može da se kaže da se nije desilo nešto važno.

– Želim da zahvalim kompaniji koja je pre mesec dana otvorila drugu zgradu Ušća i koja veruje i investira u ovaj grad. Živimo i napredujemo zahvaljujući ovakvim investicijama i hvala im što veruju, a naš posao je da im obezbedimo da investiraju još više. Od početka ove godine u Beogradu smo izdali građevinskih dozvola za 650.000 kvadrata, a do kraja godine će biti izdato dozvola za 1,2 miliona kvadrata, što znači da se naš grad razvija. Beograd postaje evropski grad i dobija sve ono što imaju ostale evropske prestonice i ne bismo to uspeli da nema investitora koji veruju u naš grad. Ovo pokazuje da strani investitori ostaju u Beogradu, da se u našem gradu i dalje gradi, što znači da vodimo dobru ekonomsku politiku – istakao je Vesić.

On je podsetio da je 2018. godine položio kamen temljac za „Beo šoping centar” i dodao da za manje od dve godine imamo jedan od najlepših i najvećih tržnih centara u Beogradu.

Vesić je napomenuo da od ovakvih investicija zavisi koliko će iznositi budžet  Grada, odnosno koliko ćemo imati novca da rešavamo druge infrastrukturne probleme.

– Zato je naš posao da pomognemo investitorima da dobiju sve dozvole najbrže što mogu, kako bi svoj novac mogli da potroše u Beogradu i ne odu u druge evropske gradove, koji takođe vape za investicijama – istakao je Vesić.

Zahvalio je investitorima što su izabrali ovaj deo grada kome gravitira oko 500.000 ljudi, a koji do sada nije imao ovakav tržni centar.

Direktor kompanije „MPC Properties” Ingo Nisen rekao je da „Beo šoping centar” objedinjuje svu ekspertizu i bogata iskustva koje ova kompanija poseduje u razvoju i vođenju modernih šoping destinacija u regionu.

– U procesu izgradnje centra, od dizajna i koncepta pa sve do izvođenja radova, bilo je uključeno više od 2.000 ljudi. Posebno sam ponosan na činjenicu da je zahvaljujući izgradnji ovog šoping centra otvoreno više od 1.000 novih radnih mesta, što će sigurno uticati na stopu zaposlenosti i celu ekonomiju države. „Beo šoping centar” ima tri nivoa, poseduje garažu sa preko 1.200 parking mesta i čak 13 restorana – naveo je direktor kompanije i dodao da je objekat veličine 20 fudbalskih terena.

On je napomenuo da je u šoping centar uloženo 110 miliona evra i da je urađen sa kompanijom „Atterbury Europe”, te zahvalio Gradu Beogradu na velikoj podršci, kao i timu MPC.