petak, 26. jun 2020.

Nikodijević: Otvaramo sezonu na Adi, posetioci će biti bezbedni

Podizanjem „plave zastave” predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević otvorio je danas sezonu kupanja na Adi Ciganliji. On je istakao da se sprovode sve preporuke Zavoda za javno zdravlje te da ovo najveće gradsko kupalište već nekoliko godina ima „plavu zastavu” koja govori o kvalitetu vode, ali i bezbednosti kupača i svih posetilaca. Svečanosti je prisustvovao Robert Ćukić, direktor JP „Ada Ciganlija”.

Nikodijević je podsetio da je otvaranje letnje sezone na Adi Ciganliji bilo spremno već pre nekoliko nedelja, ali su je sprečile vremenske prilike te se čekalo da se steknu potrebni uslovi kako bi kupači bili bezbedni.

– Ada iz godine u godinu je sve posećenija i omiljenija ne samo za Beograđane već i one koji posećuju Beograd i upravo se zbog toga trudimo da svake godine obogatimo sadržaje i unapredimo kvalitet usluge. Zajedno sa menadžmentom revitalizovali smo postojeće sadržaje, sportske terene, ulazne rampe, parking prostore, a uradili smo i neke nove sadržaje koji treba da postanu iznenađenje svim posetiocima tokom ove sezone – istakao je Nikodijević. 

On je naglasio da se sve epidemiološke mere koje se tiču bezbednosti kupača i posetilaca na Adi Ciganliji moraju poštovati. 

– U ovom trenutku imamo preporuke Zavoda za javno zdravlje koje zahtevaju držanje distance od dva metra i van vode i u njoj, jer se radi o stajaćoj vodi koja se ne dezinfikuje. Ugostiteljima je preporučena redovna dezinfekcija inventara i držanje distance. Kupatila su obezbeđena dovoljnim brojem dezosredstava i dezobarijera tako da, ako se svako bude pridržavao mera, neće biti ugrožena bezbednost nijednog čoveka. Ako se svako bude ponašao odgovorno i prema preporukama, verujem da nećemo imati problema tokom letnje sezone na Adi Ciganliji – rekao je Nikodijević.