sreda, 5. avgust 2020.

Novi izgled još pet škola

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas OŠ „Petar Kočić” u Zemunu, jednu od pet škola na kojoj je završena rekonstrukcija fasade.

– U okviru ovog projekta urađena je kompletna fasada na pet škola a Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je u tu svrhu izdvojio 67,8 miliona dinara – rekao je Gak.

Novi izgled, kako je rekao, dobile su i škole „Nikola Tesla” u Rakovici, „Karađorđe” na Voždovcu, „Marija Bursać” na Zvezdari i Gimnazija „Sveti Sava”.

– Najzahtevniji radovi su bili ovde u Zemunu. Sada je sve završeno, ali nastavljamo dalje, pa je tokom leta otvoreno još osam novih gradilišta u beogradskim školama – dodao je Gak.

Kako je istakao, ukupna vrednost radova koji su započeti u julu ili počinju ovih dana iznosi 153,9 miliona dinara, a finansira ih gradski sekretarijat.

– Epidemija virusa korona poremetila je ceo svet, ali život ne sme da stane. Koristimo letnje mesece da sredimo što više škola i svi se nadamo da ćemo se što pre vratiti u normalu a deca u škole – rekao je Gak.

Da bi se to desilo, zaključio je, svi moramo da pokažemo maksimalnu ličnu odgovornost u ponašanju i pridržavanju svih preporuka nadležnih.